Πούτιν: «Δεν μπορούμε να στηρίζουμε για πάντα την οικονομία της Ουκρανίας - ΗΠΑ και Ε.Ε. δεν έχουν δώσει ούτε ένα δολάριο»!

“Η Ρωσία δεν μπορεί να στηρίζει την ετοιμόρροπη οικονομία της Ουκρανίας για πάντα και η ευθύνη αυτή πέφτει μοιραία στους ώμους των ΗΠΑ και της ΕΕ οι οποίοι και έχουν αναγνωρίσει τις αρχές του Κιέβου αλλά δεν έχουν δώσει ούτε ένα δολάριο για την ενίσχυση της ουκρανικής οικονομίας”, είπε πριν από λίγο ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
Και διευκρίνισε ο Ρώσος πρόεδρος: «Η κατάσταση είναι και για να το πω ευγενικά το λιγότερο περίεργη. Είναι γνωστό ότι ......
εταίροι μας στην Ευρώπη έχουν αναγνωρίσει τη νομιμότητα της κυβέρνησης του Κιέβου και όμως δεν έχουν κάνει τίποτα για να ενισχύσουν την Ουκρανία. Ούτε ένα ευρώ ούτε ένα δολάριο»!
Το Δεκέμβριο η Ρωσία έδωσε στην Ουκρανία δάνειο ύψους 3 δισ.$ προσφέροντας παράλληλα έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου, έκπτωση η οποία έχει όφελος για την ουκρανική οικονομία 7,5 δισ.$.
Η Christine Lagarde επικεφαλής του ΔΝΤ είχε δηλώσει πως το δάνειο αυτό ήταν ζωτικής σημασίας για την ουκρανική οικονομία. Τα 3 δισ.$ ήταν μέρος ενός μεγαλύτερου δανείου των 15 δισ.$ που είχε συμφωνηθεί το Νοέμβριο του 2013 το οποίο όμως ακυρώθηκε μετά την συνταγματική εκτροπή και την αποχώρηση από την Ουκρανία του προέδρου Viktor Yanukovich