Μέσα στη ζούγκλα κρύβεται το Boeing;

Μία φωτογραφα μέσω δορυφόρου παρουσιάζει το Boeing να βρίσκεται πάνω από μία ζούγκλα.
Η συγκεκριμένη φωτογραφία αναρτήθηκε στο site Tomnod, όπου ο απλός κόσμος συνδράμει την προσπάθεια ανεύρεσης του αεροσκάφους των…


Μαλαισιανών Αερογραμμών, και στη συνέχεια στο Reddit και τώρα κάνει τον γύρο του κόσμου, δίνοντας νέα τροπή στο μυστήριο εξαφάνισης της πτήσης 370.

Η αυθεντικότητα της φωτογραφίας δεν έχει ακόμη πιστοποιηθεί και η περιοχή όπου απεικονίζεται το αεροσκάφος παραμένει άγνωστη. Παραδόξως, το αεροσκάφος φαίνεται να είναι κάτασπρο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας της Ταϊβάν, China Times, η φωτογραφία έρχεται στο προσκήνιο τη στιγμή που χωρικοί της Μαλαισίας ισχυρίζονται ότι είδαν το αεροσκάφος να πετά στη βορειοανατολική πλευρά της χώρας, ακριβώς την ίδια χρονική στιγμή που φέρεται να έκανε αλλαγή πορείας και να επέστρεφε στην Κουάλα Λουμπούρ.

Νέα σενάρια-Καμία απάντηση

Περίπου εννέα άνθρωποι από το Kelantan της Μαλαισίας ανέφεραν στην αστυνομία ότι είδαν φώτα στον ουρανό και κάποιοι δήλωσαν ότι άκουσαν πολύ δυνατό θόρυβο από τη μηχανή ενός τζετ. Παρομοίως, κάτοικοι του μικροσκοπικού νησιού Dhaalu Atoll στις Μαλδίβες είπαν πως είδαν ένα αεροπλάνο με τα διακριτικά των Μαλαισιανών Αερογραμμών να πετά πάνω από το νησί τους τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 8 Μαρτίου.

Αυτοί οι ισχυρισμοί φαίνεται να ταιριάζουν απολύτως με τα συμπεράσματα των ερευνητών, σύμφωνα με τα οποία το αεροσκάφος πετούσε χαμηλά για να αποφύγει τον εντοπισμό από τα ραντάρ μετά την αλλαγή πορείας και κατεύθυνση προς δυτικά πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Ερευνητές δήλωσαν στη New Straits Times ότι είναι πεπεισμένοι πως το Boeing πετούσε χαμηλά πάνω από χωριό, που βρίσκεται βορειοανατολικά, ακριβώς εκεί όπου οι κάτοικοι ανέφεραν ότι είδαν φώτα κι άκουσαν θόρυβο τζετ.

Όπως σχολίασαν οι αρμόδιοι στο δημοσίευμα, το Boeing 777 πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος, κάτω από τα 5.000 πόδια, προκειμένου να αποφύγει τα επίγεια ραντάρ, χρησιμοποιώντας το εξώτερο περιβάλλον ως εμπόδιο του σόναρ.
Αυτό το ύψος πλοήγησης θεωρείται άκρως επικίνδυνο διότι ασκείται τεράστια πίεση στο αεροσκάφος και το να πετά χαμηλά τη νύχτα χωρίς τη βοήθεια ραντάρ μπορεί να προκαλέσει τη συντριβή του σε δέντρα ή βουνά.