Τα ματς του Σαββατοκύριακου

kafeneio sp
Δείτε σε βίντεο τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις από όλα τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου στα γήπεδα της Superleague...

Πολλά τα γκολ την 29η αγωνιστική. Χαρακτηριστικά 27 και έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι, στο οποίο αν μπουν τέσσερα τέρματα θα κάνουμε ρεκόρ για φέτος.

Από εκεί και πέρα σημαντικές νίκες στην ουρά, φασαρία, αποβολές και λίγο παιχνίδι στο ντέρμπι του Βορρά, ενώ είχαμε και μία επτάρα από τον Πλατανιά!

Πλατανιάς - ΑΕΛ Καλλονής 7-0 

Ούτε ένα, ούτε δυο, ούτε τέσσερα. Επτά γκολ πέτυχε ο Πλατανιάς απέναντι στην Καλλονή που συνέχισε την παράδοση που την θέλει να δέχεται αρκετά γκολ στα παιχνίδια της. Αυτή η νίκη έχει μεγάλη σημασία για τους Κρητικούς, αφού το κλίμα στην ομάδα ήταν οριακό και σίγουρα μετά την εξάρα αλλάζει η ψυχολογία.




ΟΦΗ - Απόλλων Σμύρνης 2-0 

Με μεγάλο πρωταγωνιστική τον Θανάση Παπάζογλου, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ ο ΟΦΗ επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0. Οι Κρητικοί έδειξαν για μία ακόμη φορά πως είναι μία πολύ δυνατή ομάδα εντός έδρας και θα πάνε έτσι με την καλύτερη ψυχολογία στο παιχνίδι κυπέλλου της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό.




Άρης - ΠΑΟΚ 1-1 

Πολλά νεύρα, σκληρές μονομαχίες και αποφάσεις του διαιτητή Κομίνη που αμφισβητήθηκαν έντονα (κυρίως από τον ΠΑΟΚ) και τον κατέστησαν μεγάλο πρωταγωνιστή του ντέρμπι, περιείχε η αναμέτρηση του Αρη με τον ΠΑΟΚ στο "Κλ. Βικελίδης".

Αν και τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι έδειχναν ότι θα γίνει ένα καλό ματς, η λογική των "τσαμπουκάδων" επικράτησε και μαζί με την αποβολή του Κάτσε (δίνει δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να "φωνάζει" για άνιση αντιμετώπιση από τον Κομίνη, καθώς δεν απέβαλλε τουλάχιστον τον Τσουμάνη) οδήγησαν σε μία κοκορομαχία με συνεχή φάουλ, λογομαχίες παικτών και πολύ λίγο παιχνίδι με μπάλα.




Αστέρας Τρίπολης - Εργοτέλης 2-3 

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Ο Εργοτέλης πήρε άλλο ένα σπουδαίο διπλό παίζοντας με παίκτη λιγότερο. Και σκόρερ τον Διαμαντάκο στο φινάλε. Στη Νέα Σμύρνη οι Κρητικοί είχαν επικρατήσει με 1-0 παίζοντας με 9, ενώ σήμερα με 3-2 παίζοντας με 10 παίκτες από το 71' (και το σκορ σε εκείνο το σημείο στο 2-2). Ο Αστέρας ήταν καλύτερος στο α' ημίχρονο, αλλά ο Εργοτέλης πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα. Στην επανάληψη η αναμέτρηση είχε εξαιρετικό ρυθμό και πολλές συγκινήσεις.




Βέροια - Ατρόμητος 1-1

Την ξέφρενη πορεία της προς τη σωτηρία συνεχίζει η Βέροια, η οποία για πέμπτο σερί παιχνίδι κατάφερε να μείνει αήττητη. Η ομάδα του Ντόστανιτς δείχνει χαρακτήρα και αυταπάρνηση και κατάφερε έστω και στο 90' να μαζέψει άλλον έναν βαθμό.

Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος συνολικά, προηγήθηκε και είχε ευκαιρίες για να κάνει το 0-2 και να φύγει με τη νίκη, όμως, δεν τα κατάφερε. Κατέβασε ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό σε συνδυασμό με την πολύ καλή απόδοση του Καντιμοίρη ήταν οι λόγοι που τελικά οι Περιστεριώτες δεν έφυγαν με το τρίποντο από την Ημαθία.




Πανιώνιος - Λεβαδειακός 4-2 

Νίκη που τον φέρνει πολύ κοντά στην παραμονή πήρε ο Πανιώνιος με τον Λεβαδειακό. Οι "κυανέρυθροι" μπήκαν από νωρίς δυνατά και κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς σε ένα παιχνίδι που είχε χαρακτηριστεί τελικός για εκείνους.

Ευτύχησαν να προηγηθούν από το πρώτο ημίχρονο με τον Αραβίδη και αυτό τους βοήθησε στη συνέχεια, αφού πέρα του ότι τους έφυγε το άγχος έπαιξαν και όπως ήθελαν, δηλαδή με αντεπιθέσεις. Ο Λεβαδειακός παρουσιάστηκε πολύ κατώτερος των προσδοκιών και δεν είχε απαντήσεις μέχρι το 4-0. Μόνο για ένα δεκάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε να μπορεί να διεκδικήσει κάτι.




Ολυμπιακός - Πανθρακικός 2-0 

Στην μαθηματική κατάκτηση του τίτλου, 41ου στην ιστορία του, έφτασε ο Ολυμπιακός μετά την επικράτηση του επί του Πανθρακικού στο Φάληρο. Πέντε στροφές πριν την ολοκλήρωση της Super League, οι Πειραιώτες έκοψαν πρώτοι το νήμα στην κούρσα του πρωταθλήματος και πλέον στρέφουν την προσοχή τους με ανεβασμένη ψυχολογία στον επαναληπτικό με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Old Trafford" στις 19 Μαρτίου.

Το γκολ του Βαλντές στο 35' έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, ενώ ο Πανθρακικός έμεινε με δέκα παίκτες έξι λεπτά αργότερα μετά την αποβολή του Σαρακατσάνου με δεύτερη κίτρινη.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι με αριθμητικό μειονέκτημα δεν μπόρεσαν να απειλήσουν και οι Πειραιώτες σφράγισαν την νίκη τους με εύστοχο πέναλτι του Φουστέρ στο 90'.


ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-1 

Την τρίτη διαδοχική νίκη του πήρε ο Παναθηναϊκός στα Γιάννινα επικρατώντας του ΠΑΣ με 1-0 χάρη σε πανέμορφο γκολ του Ατζαγκούν. Οι πράσινοι δεν απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο σε σχέση με τα προηγούμενα ματς κόντρα σε Ολυμπιακό και Άρη αλλά μπόρεσαν να διατηρήσουν το υπέρ τους 1-0 μέχρι το τέλος του αγώνα.

Από την πλευρά του ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τις ευκαιρίες να πετύχει κάποιο γκολ αλλά βρήκε μπροστά του έναν εκπληκτικό Καπίνο οποίος αποσόβησε κάθε κίνδυνο για την εστία του Παναθηναϊκού.




Παναιτωλικός-SKODA Ξάνθη 1-0

Ο Παναιτωλικός επικράτησε με 1-0 της Ξάνθης στο Αγρίνιο χάρη σε γκολ του Μαρτίνες. Με 10 παίκτες από το 5' έπαιζαν οι φιλοξενούμενοι λόγω αυστηρής αποβολής του Κάλβο και οι Ακρίτες μπαίνουν σε περιπέτειες.