Οι «58» κλείνουν το μάτι στο «Ποτάμι»

Νέα μαχαιριά δέχτηκε το ΠΑΣΟΚ από τους 58 λίγα 24ωρα μετά την ιδρυτική Συνδιάσκεψη της "Ελιάς". Σε χθεσινή εκδήλωση της Κίνησής τους στο Γαλάτσι ο Γιάννης Βούλγαρης ουσιαστικά πήρε νέες αποστάσεις από την "Ελιά" κλείνοντας ταυτόχρονα το μάτι στο "Ποτάμι" του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο κ. Βούλγαρης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι μετέτρεψε την "Ελιά" σε πεδίο ξεκαθαρίσματος εσωκομματικών λογαριασμών και μίλησε για ανησυχητικές και.....
επικίνδυνες εξελίξεις "τόσο για την Ελιά όσο και για το ΠΑΣΟΚ".

Εμμέσως ο καθηγητής επέρριψε ευθύνες στους "παπανδρεϊκούς" καθώς το μήνυμα που τούς έστειλε ήταν πως εάν στις ευρωεκλογές δεν στηρίξουν την "Ελιά" τότε μπορεί να επέλθει ο θάνατος για το ΠΑΣΟΚ. "Η μοίρα του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς είναι πια κοινή. Τόσο για την επιβίωση όσο και τον θάνατο. Είτε αυτό αρέσει είτε δεν αρέσει" είπε.

Μόνο που ο κ. Βούλγαρης παρέλειψε στην ομιλία του να αναφέρει ποια θα είναι η στάση των 58 απέναντι στην "Ελιά" και σε ποιο βαθμό θα την στηρίξει για την ευρωαναμέτρηση.

Αντιθέτως, ο Γιάννης Βούλγαρης έδειξε ότι οι 58 αυτονομούνται και βρήκε να πει καλά λόγια για το "Ποτάμι" για το οποίο σχολίασε ότι μπορεί να προσθέσει δυνάμεις και διαφορετικά ακροατήρια στον ευρύ χώρο της δημοκρατικής παράταξης και της Κεντροαριστεράς.

Ζήτησε επίσης να μην υπάρξει κεντροαριστερός εμφύλιος ούτε με αμοιβαία άμετρη αντιπαράθεση με το Ποτάμι, ούτε με ακραίο αντιπασοκισμό της ΔΗΜΑΡ, ούτε με εμφύλιο στο ΠΑΣΟΚ.

Όσο για τον ρόλο των 58 είπε ότι δεν θα γίνουν κόμμα αλλά θα αποτελέσουν ρεύμα γνώμης που θα υποκινεί την ενότητα και θα συνομιλεί με όλους.

Η ομιλία του επικεφαλής των 58 προκάλεσε εκνευρισμό στην Χαριλάου Τρικούπη στελέχη της οποίας μιλούσαν για αστοχίες του καθηγητή.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/332691/oi-58-anamesa-sto-potami-kai-thn-elia#ixzz2vx8eucv5