Οι εξομολογήσεις των, αμαρτωλών, ΛΥΚΟΦΙΛΩΝ



Του Κώστα Δημ.Χρονόπουλου


Οι εξομολογήσεις των, αμαρτωλών, ΛΥΚΟΦΙΛΩΝ εταίρων μας συνεχίζονται.
Αρχικά υπήρξε ομολογία / παραδοχή – από το Δ.Ν.Τ κυρίως – ότι: ήταν λάθος το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας»!
Στο τέλος του 2013 από τη Γερμανική Καγκελαρία δόθηκε το μήνυμα/ ομολογία: «Αν έφευγε η Ελλάδα από το ευρώ – ΟΝΕ – θα φεύγαμε όλοι».
Τώρα έρχεται ο επίτροπος κος Ρεν και – κυνικότατα – μας λέει: «Αν την Άνοιξη του 2010 είχε αναδιαρθρωθεί το Ελληνικό χρέος θα αντιμετωπίζαμε – δραματικές συνέπειες μετάδοσης». Εννοεί ότι το κούρεμα θα πλήρωναν οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες κατά  μεγάλο ποσοστό -, ενώ τώρα, που …
.μετάθεσαν το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, γλύτωσαν εκείνοι και πληρώσαμε εμείς το μάρμαρο! (Σ.Σ Λόγω προφανώς αλληλοβοήθειας/ αλληλεγγύης μεταξύ εταίρων)
Οι ημέτεροι εξουσιαστές οφείλουν να εκμεταλλευτούν τη μεγάλη ευκαιρία, το «Μάννα εξ Ουρανού» που τους έπεσε. Να αντιδράσουν, να διεκδικήσουν. Δεν το πράττουν. Τι τους συμβαίνει;  Αδυνατούν να εκτιμήσουν την αξία του αναπάντεχου «δώρου»; Αδιαφορούν, συμβιβάζονται / βολεύονται ή – ορισμένοι – εμπλέκονται στο άθλιο παιχνίδι των «φίλων και συμμάχων» αποικιοκρατών,  τοκογλύφων; Ό,τι και να ισχύει η ευκαιρία είναι μπροστά τους. Οι καιροί ου μενετοί. Η Πατρίδα καταστρέφεται. Η ευθύνη τους ιστορική. Οφείλει – χθές – ο κος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να συγκαλέσει, όλους τους πολιτικούς Αρχηγούς ώστε, με ομοψυχία και ομοφωνία να συγκροτήσουν ένα Ε θ ν ι κ ό  Μ έ τ ω π ο    Α ν τ ί σ τ α σ η ς  και  Δ ι ε κ δ ί κ η σ η ς  από αυτούς που έχουν παραδεχτεί τα λάθη που διέπραξαν σε βάρος των Ελλήνων.
Να ζητήσουν την αναθεώρηση της σύμβασης. Έστω, την απάλειψη πολλών επαχθέστατων / αφόρητων όρων της.
Παρενθετικά διευκρινίζω, ότι έχουμε δικαιωθεί, κυρίως, ηθικά. Αν λοιπόν ζητήσουμε απαλείψεις / αλλαγές, δεν υπάρχει περίπτωση να μας κατηγορήσουν ότι αθετούμε τις δεσμεύσεις μας  και δεν τιμούμε την υπογραφή μας . Δεν ευθυνόμαστε εμείς, αλλά εκείνοι οι οποίοι μας χορήγησαν ακατάλληλη συνταγή. Είναι άδικο να τιμωρείται, να εξαθλιώνεται, να καταστρέφεται το θύμα επειδή ο θύτης … παραδέχθηκε την ενοχή του !!!



Υ.Γ Θα αποδείξουν οι πολιτικοί  ότι μπορούν να μας σώσουν, πραγματικά;
 Ότι είναι : Ά ξ ι ο ι   τ η ς  Π α τ ρ ί δ α ς;