Φάκελος αδειοδότηση

kafeneio sp
Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε τον φάκελο αδειοδότησης στην ΕΠΟ και το Sport24 αναλύει γιατί οι πράσινοι αισιοδοξούν σε σχέση με πέρυσι αλλά και το τι λείπει προς το παρόν...

Mια σοφή παροιμία του λαού μας λέει "όταν έχεις καεί στο χυλό φυσάς και το γιαούρτι" και οι πράσινοι ακολουθώντας την στο έπακρο και έχοντας "καεί" την περσινή χρονιά στο θέμα της αδειοδότησης φέτος θέλησαν να στείλουν τον φάκελο στην ΕΠΟ 45 μέρες πριν την λήξη της προθεσμίας για μια προεξέταση.

Έτσι ώστε να έχουν τον χρόνο μέχρι τις 31 Μαρτίου να συμπληρώσουν κάποια στοιχεία που και οι ίδιοι ξέρουν ότι λείπουν από τον φάκελο της ΕΠΟ όπως το πλάνο βιωσιμότητας αλλά κάποια στοιχεία που μπορεί να ζητήσει ως έξτρα η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Η προεργασία που έχουν κάνει οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα οι Τουμαζάτος, Στάμος, Μπαλωμένου είναι το πρώτο θετικό στοιχείο σε σχέση με πέρυσι, όπως επίσης και το γεγονός ότι ο "πράσινος" φάκελος ήδη βρίσκεται στην ΕΠΟ σε αντίθεση με πέρυσι που το τριφύλλι είχε ζητήσει και έξτρα παράταση.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ΕΠΟ και η UEFA θα δώσουν το "ΟΚ" γιατί και πέρυσι ο Παναθηναϊκός έλεγε ότι όλα είναι εντάξει αλλά τελικά η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική και έτσι δεν συμμετείχε στα Κύπελλα Ευρώπης χάνοντας σε χρήματα και σε αίγλη.

Ας δούμε όμως αναλυτικά για ποιο λόγο οι πράσινοι μπορούν να αισιοδοξούν ότι φέτος ο φάκελος τους θα πάρει το "ΟΚ" και ο Παναθηναϊκός θα λάβει την απαιτούμενη αδειοδότηση.

ΠΡΩΤΟΝ: Όλοι πληρωμένοι την φετινή σεζόν 

Όλοι οι ποδοσφαιριστές αλλά και το τεχνικό επιτελείο του φετινού ρόστερ είναι πληρωμένοι και δεν έχει υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση στα λεφτά που έχουν συμφωνήσει. Το πράσινο μπάτζετ έχει μειωθεί αρκετά σε σχέση με πέρυσι, ανέρχεται στα 6,2 εκ. ευρώ και στο τριφύλλι μέχρι στιγμής δεν έχουν αφήσει χρωστούμενα σε νυν παίκτες και ούτε βέβαια έχουν αυτή την πρόθεση μέχρι το τέλος της σεζόν.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Άλλαξε ο τρόπος των διακανονισμών 

Ο Παναθηναϊκός την φετινή σεζόν έχει αλλάξει τον τρόπο διακανονισμών. Πέρυσι σε κάθε παίκτη είχαν γίνει λίγες δόσεις με μεγάλα ποσά. Φέτος έχει γίνει το ακριβώς αντίθετο. Πολλές δόσεις με λίγα χρήματα στα οποία ο Παναθηναϊκός μπορεί να δείξει στα αρμόδια όργανα ότι μπορεί να αντεπεξέλθει.

Στον φάκελο υπάρχει ο διακανονισμός με το ΟΑΚΑ όπου το τριφύλλι έχει συμφωνήσει να αποδώσει το 1,2 εκ. ευρώ που οφείλει σε 80 δόσεις, μέχρι τον Αύγουστο του 2020.

Επίσης έχουν μπει οι συμφωνίες με Λέτο (650.000 ευρώ), Χριστοδουλόπουλο, Σεϊταρίδη (650.000 ευρώ), Νίνη (100.000 ευρώ), Σπυρόπουλο (120.000 ευρώ), Καραγκούνη με τους πρώην πράσινους να έχουν δεχτεί τους νέους διακανονισμούς που προβλέπουν πολλές δόσεις, από 20 έως 40 ανάλογα την περίπτωση με λίγα χρήματα.

Ακόμα στον φάκελο έχει μπει και η απόφαση για την λύση του συμβολαίου με την προσφυγή του Τοτσέ στον οποίο έχουν επιδικαστεί 950.000 ευρώ αλλά σε 45 δόσεις. Βέβαια οι πράσινοι έχουν καταθέσει έφεση καθώς θεωρούν ότι το ποσό που έχει εκδικαστεί είναι πολύ μεγάλο.

Επίσης σε ότι έχει να κάνει με τους ποδοσφαιριστές έχουν υπάρξει συμφωνίες αποπληρωμής και για τους ποδοσφαιριστές που έχουν αποχωρήσει όπως οι Πίντο, Κουίνσι, Βελάσκες και Φορναρόλι. 

ΤΡΙΤΟΝ: Η κατάθεση της εγγυητικής 

Επίσης ο Παναθηναϊκός σε σχέση με πέρυσι έχει καταθέσει και την εγγυητική επιστολή, έστω και καθυστερημένα, δείχνοντας ότι μπόρεσε να αντεπεξέλθει ενώ κλείνει διάφορες οικονομικές τρύπες που υπήρχαν από το παρελθόν.

Τι λείπει από τον φάκελο 

Όπως γράψαμε ήδη λείπει το πλάνο βιωσιμότητας. Ένα κρίσιμο χαρτί σχετικά με την αδειοδότηση το οποίο οι πράσινοι μπορούν να το προσκομίσουν μέχρι τις 31 Μαρτίου και φυσικά σε αυτό θα παίξει ρόλο και το τι θα προκύψει σχετικά με τις ενδεχόμενες εισροές χρημάτων στην πράσινη ΠΑΕ.

Αν για παράδειγμα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο ραντεβού της Τρίτης πει ότι διαθέτει 1, 2, 3 εκ. ευρώ για την ομάδα ενόψει της νέας σεζόν είτε ως μετοχές, είτε ως χορηγία αυτά θα πάνε στο πλάνο βιωσιμότητας και φυσικά θα είναι στα συν για το τριφύλλι.

Επίσης από τον φάκελο λείπουν και οι συμφωνίες με κάποιους πράσινους δεν έχουν δώσει ακόμα το "ΟΚ", όπως για παράδειγμα ο Φερέιρα.

Βέβαια όπως γράψαμε ο Παναθηναϊκός έχει μέχρι τις 31 Μαρτίου για να έρθει σε συμφωνία με τον Πορτογάλο τεχνικό και να συμπληρώσει τον φάκελο του.

Πηγή: sport24.gr