ΔΝΤ μετά τη Γιανουκόβιτς εποχή στην Ουκρανία;

Το Διεθνές Νομισματικό ΤαμείοΆσχημα μαντάτα επεφύλαξε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, για τους Ουκρανούς, καθώς φαίνεται να προτείνει τη …λύση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ουκρανία αμέσως μετά από το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης στη μετά Γιανουκόβιτς εποχή.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των G20 στην Αυστραλία, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών πραγματοποίησε, κατά τη διάρκεια επιστροφής στις ΗΠΑ, συνομιλία με τον Αρσένι Γιάτσενγιουκ, μέλους της προσωρινής ηγεσίας της Ουκρανίας.

Ο Τζακ Λιού, φαίνεται να προτείνει την έναρξη συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας – ΔΝΤ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου στο Reuters, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη είναι σύμφωνες για έναν …μεταρρυθμιστικό δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ουκρανία στη μετά Γιανουκόβιτς εποχή και αυτό θα μπορούσε να γίνει με τη «βοήθεια» του ΔΝΤ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες η προσωρινή ηγεσία της Ουκρανίας δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει προσπάθειες, προκειμένου η χώρα να μπει σε τροχιά σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα κινήσει όλες εκείνες τις διαδικασίες, οι οποίες θα επισπεύσουν την υπογραφή συμφωνίας με την Ε.Ε.