Να πως συνωμοτούν σε βάρος μας…

γράφει ο Κώστας


Διάβασα μία είδηση που δείχνει ότι σκοτεινά, προφανώς, κέντρα, πολιτικά (;), παραπολιτικά (;), οικονομικά (;), παραοικονομικά (;) και δεν ξέρω κι’ εγώ ποιας άλλης, σκοτεινής πάντως, μορφής, επιβουλεύονται αυτή καθ’ εαυτή και ευθέως την εθνική μας υπόσταση, μέσω της πολιτικής αποεγκεφαλοποίησης της χώρας μας.

Διάβασα λοιπόν, ότι αυτά τα «κέντρα» προωθούν την ιδέα της μεταπήδησης του κ. Σαμαρά στην Προεδρία της ΕΕ (το τι σημαίνουν τα δύο «Ε», πιστεύω ότι όλοι ξέρουμε. Το αισθανόμαστε, άλλωστε, και.....
στο πετσί μας, ένεκα των Δημοκρατικών ευαισθησιών… του οργανισμού μας. Αυτό όμως που, εγώ τουλάχιστον, δεν γνωρίζω είναι το τι σημαίνει «Πρόεδρος της ΕΕ». Αν, πάντως, υποθέσω απ’ αυτά που βλέπουμε, (αλλά δεν ακούμε γι’ αυτόν), στην τηλεόραση, δηλαδή να υποδέχεται και να ανταλλάσει χειραψία με ένα,ένα από τους ηγέτες των 28 «φίλων και εταίρων», σε στάση προσοχής, δεν πρέπει να είναι και τίποτα σημαντικό, αλλά, τέλος πάντων, είναι «Πρόεδρος» της ΕΕ.

Προσωπικά πάντως, προτιμώ το «προεδριλίκι» του κ. Γιώργου μας, που έχει και τα τυχερά του, κάτι ταξιδάκια κάτι διαλέξεις και τέτοια.  Μην ξεχνάμε όμως, ότι μεταξύ των άλλων προσόντων του, ο κ. Γιώργος, έχει και την φήμη ότι το 2010, είχε επιλεγεί μεταξύ των 100 κορυφαίων στοχαστών, της χρονιάς εκείνης, (79ος νομίζω, δηλαδή υπάρχουν και άλλοι 21 μετά απ’ αυτόν… καταλάβατε…), του έγκυρου μεν αλλά σοσιαλιστικής αντικειμενικότητας δε, περιοδικού «Foreign Policy». Πλάκα-πλάκα όμως, εκείνος λαμβάνει και τα «σχετικά» του $άκια, ανά ώρα «ομιλίας»… κλπ.

Μας επήρανε λοιπόν, τον κ. Γιώργο, τώρα θέλουν να μας πάρουν και τον κ. Σαμαρά και τον Αλέξη (αυτός κι’ είναι πολιτικό κεφάλι), παλαιότερα είχαν προσπαθήσει να μας πάρουν και τον κ. Σημίτη. Τελικά πολύ φοβάμαι ότι το πάνε λάου-λάου να μας αφήσουν, με τον… Τατσόπουλο και, αν τους ξεφύγει, τον… Καμένο.

Γι’ αυτό σας λέω, πρόκειται για διεθνή συνομωσία, εναντίον του… Ελληνισμού, ό,τι έχει απομείνει μετά τις ιστορικές εκτιμήσεις της κας Ρεπούση.