Η στήριξη Σαμαρά σε Βενιζέλο «μούδιασε» τους βουλευτές της ΝΔ

Μούδιασμα επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, μετά την συνέντευξη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Αρκετοί «γαλάζιοι» βουλευτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί, ενώ άλλοι δηλώνουν απογοητευμένοι, όχι τόσο από στήριξη του Πρωθυπουργού στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αλλά κυρίως στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.
Παράλληλα, στον απόηχο της συνέντευξης του Αντ. Σαμαρά και παρά την δήλωσή του ότι το νομοσχέδιο για τη φορολογία των ακινήτων θα προσχωρήσει, οι γαλάζιοι βουλευτές αντιδρούν και ήδη χθες πέντε μέλη της Κ.Ο. της ΝΔ επανήλθαν.

Οι βουλευτές Γιώργος Καρασμάνης, Γιώργος  Κωνσταντόπουλος, Κώστας Τσιάρας, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Αλέξανδρος Κοντός με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών δηλώνουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στη φορολόγηση της αγροτικής-παραγωγικής γης και επισημαίνουν ότι πουθενά στον κόσμο δεν φορολογείται η κατοχή και χρήση της αγροτικής γης, παρά μόνο το εισόδημα που προέρχεται από την εκμετάλλευσή της.

Την ίδια στιγμή μεγαλώνει ο εκνευρισμός στην Κ.Ο. της ΝΔ για την πλήρη αθώωση του Ευ. Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος έχει ως στόχο την εξάντληση της τετραετίας και θεωρεί ότι δεν πρέπει να σπάσει με τίποτα η κυβερνητική συμμαχία.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Πρωθυπουργός αντιπαρήλθε τις ενστάσεις πολλών βουλευτών και κομματικών του στελεχών που δυσανασχετούν από τις κινήσεις και την πληθωρικότητα του αντιπροέδρου καθώς θεωρούν ότι ενίοτε εκθέτει την κυβέρνηση και την ΝΔ.

newpost.gr