Ανω κάτω το ΠαΣοΚ


Στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανυποψίαστος για την έκπληξη που επιφύλασσε στο κόμμα της, η Θεοδώρα Τζάκρη, θέλησε να αναπτερώσει το ηθικό των βουλευτών του.

Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στον ιστορικό ρόλο που επιτελούν οι βουλευτές, θύμισε πως τα.....
τελευταία τρία χρόνια το ΠΑΣΟΚ σηκώνει αδιαμαρτύρητα τον σταυρό του μαρτυρίου και κατέληξε με την επισήμανση: «Έπειτα όμως από την Σταύρωση, έρχεται η Ανάσταση...».

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δείχνει όμως ότι δεν πιστεύει πλέον σε θαύματα. Η κατάσταση στο εσωτερικό της είναι οριακή. Οι βουλευτές δεν μιλούν καν μεταξύ τους, δεν συντονίζονται και δείχνουν ότι δεν έχουν πειστεί στο έπακρο πως πράγματι υπάρχει φως στο τούνελ. «Η κατάσταση δεν οδηγεί πουθενά» είναι μία φράση που ακούγεται συχνά από τα χείλη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Οι ημέρες που ακολούθησαν την αποστασία της κ. Τζάκρη ενίσχυσαν την εικόνα μιας ταλαιπωρημένης και ψυχολογικά καταπιεσμένης κοινοβουλευτικής ομάδας, διαπίστωση που προκαλεί έντονο προβληματισμό στο ΠΑΣΟΚ καθώς διακρίνει τον κίνδυνο να προκληθεί ένα νέο κοινοβουλευτικό ατύχημα.

Την αφορμή έδωσαν δύο θέματα της επικαιρότητας, όπως ο Φόρος Ακινήτων και η συζήτηση γύρω από την άρση του παγώματος των πλειστηριασμών. Ο Μιχάλης Κασσής δήλωσε προκαταβολικά ότι εάν δεν αλλάξει σημαντικά η φορολόγηση στην ακίνητη περιουσία δεν θα ψηφίσει «κι ας πάει στην ευχή της Παναγίας η κυβέρνηση», ενώ στο ίδιο κλίμα και ο Θάνος Μωραίτης διευκρίνισε ότι είναι προαπαιτούμενο οι βελτιώσεις στον φόρο ακινήτων για να συναινέσουν οι βουλευτές στην ψήφισή του.

Δύο ημέρες πριν βεβαίως ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας είχε προκαλέσει ταχυκαρδίες στην Χαριλάου Τρικούπη με την δήλωσή του κατά την συζήτηση της πρότασης μομφής ότι δίνει επώδυνη ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση. Και δεν ήταν ο μόνος. Είχε προηγηθεί η ομιλία του Κώστα Σκανδαλίδη που είχε κάνει λόγο για υφαρπαγή της ψήφου εμπιστοσύνης του προς την κυβέρνηση.

Κι έτσι, εκεί πού ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε κι ο γάιδαρος. Γιατί την ώρα που στην Χαριλάου Τρικούπη έβλεπαν κάποιες αχτίδες φωτός σε ό,τι αφορά τον φόρο ακινήτων, ένας ακόμη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Σηφουνάκης κατέθετε τις διαφωνίες του όχι μόνο για τον επίμαχο φόρο αλλά και για το μοντέλο συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ. Το διάβημα του πρώην υπουργού ολοκληρώθηκε με την παραίτησή του από την θέση του εισηγητή της κοινοβουλευτικής ομάδας για θέματα Υποδομών και Ναυτιλίας και με αιχμές για ασαφές πολιτικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ.

Ως εκ τούτου η συναίνεση της κοινοβουλευτικής ομάδας στο να προχωρήσει και να σχηματοποιηθεί η νέα πρόταση -προϊόν διαβούλευσης των κομμάτων της συγκυβέρνησης με το Οικονομικών- για τον φόρο ακίνητης περιουσίας ήταν μία ανάσα για το ΠΑΣΟΚ που διαπιστώνει ότι τα ψυχολογικά φορτία που σηκώνουν οι βουλευτές του είναι υπερβολικά.

Στο πλαίσιο αυτό η ηγεσία του κόμματος επεχείρησε να εκπέμψει μηνύματα αισιοδοξίας τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε ό,τι αφορά την απόφαση για μη λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων ακόμη κι αν η κυβέρνηση χρειαστεί να συγκρουστεί με την τρόικα. Επίσης διαμήνυσε ότι δεν θα συναινέσει επουδενί σε άρση των πλειστηριασμών, αντιθέτως το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει πρωτοβουλία για να υπάρξει παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, θυμίζοντας στους βουλευτές του κόμματος ότι η απαγόρευση των πλειστηριασμών προβλέπεται και στην προγραμματική συμφωνία.

Μέσα στην εβδομάδα δεν διέλαθε της προσοχής και η πρωτοβουλία ορισμένων ανώνυμων προς το παρόν στελεχών του ΠΑΣΟΚ που αυτοαποκαλούνται «αποφασισμένοι» να θυμίσουν την υποστήριξή τους στον Βαγγέλη Βενιζέλο και συγχρόνως να προειδοποιήσουν ότι δεν θα επιτρέψουν να συνεχιστεί ο κανιβαλισμός εις βάρος της δημοκρατικής παράταξης, κυρίως από πρώην στελέχη και υπουργούς που τώρα κουνούν απειλητικά το δάχτυλο στο κόμμα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι «αποφασισμένοι» συγκροτούνται ως επί το πλείστον από στελέχη της νεώτερης γενιάς και της Κεντρικής Επιτροπής και ότι το επόμενο διάστημα θα αποκαλύψουν και την ταυτότητά τους.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/294788/mainontai-oi-antidraseis-sto-eswteriko-toy-pasok#ixzz2knx7xZ4H