Σε αναζήτηση τηλεοπτικής συχνότητας ο ΣΥΡΙΖΑ

se-anazhthsh-thleoptikhs-syxnothtas-o-syrizaΤην επικοινωνιακή αντεπίθεση σχεδιάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ακροαματική άνοδος που σημείωσε στις τελευταίες μετρήσεις το ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο 105,5» με την ταυτόχρονη όμως κυκλοφοριακή στασιμότητα που καταγράφει «Η ΑΥΓΗ» τόσο το καθημερινό φύλλο όσο και το κυριακάτικό της, προκαλούν «δεύτερες σκέψεις» στο επικοινωνιακό επιτελείο...

Με δεδηλωμένη την άρνηση των στελεχών του κόμματος να συμμετέχουν στις εκπομπές του MEGA(λου!!!) καναλιού, όπως και στην Δ(ο)Τ(η), το επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος εξετάζει δύο σενάρια.

Το πρώτο να «στήσει» ένα δικό του τηλεοπτικό σταθμό, αφού δημοσιογραφικό στελεχικό δυναμικό υπάρχει, και μάλιστα εν αφθονία.

Όμως το σενάριο αυτό «σκοντάφτει» στο υψηλό έως απαγορευτικό οικονομικό κόστος αγοράς της τηλεοπτικής συχνότητας και δεύτερο ότι δεν υπάρχουν «φίλοι ιδιοκτήτες» που θα εκχωρούσαν τη συχνότητά τους στο ΣΥΡΙΖΑ κατά το πρότυπο του περιφερειακού καναλιού που προσφέρθηκε απλόχερα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Το δεύτερο να προχωρήσει σε «ενοικίαση» τηλεοπτικού χρόνου από κάποιο «μικρό» κανάλι. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα αναζητηθεί τηλεοπτικός σταθμός ο οποίος θα συμφωνήσει να «φιλοξενεί» τουλάχιστον δύο τρίωρες εκπομπές (πρωϊνή και βραδινή), πληρώνοντας ο ΣΥΡΙΖΑ «ενοίκιο».

Πείραμα πρωτόγνωρο για την ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα αλλά και για τα ευρωπαϊκά τηλεοπτικά δεδομένα (αντίθετα στην Αμερική είναι κάτι σύνηθες ειδικά στα καλωδιακά κανάλια), αλλά κυρίως για το πως θα το «εισπράξει» το τηλεοπτικό κοινό αλλά και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της.

Ήδη συζητήσεις έχουν ξεκινήσει όσο αφορά τις «διαθεσιμότητες» δημοσιογράφων και τεχνικών οι οποίοι μελετούν το εγχείρημα και εξετάζουν κάθε παράμετρο.

Όμως η συζήτηση έχει και μία παράμετρο που άπτεται απόλυτα της πολιτικής. Με δεδομένο το μέτωπο που έχει «ανοίξει» ο ΣΥΡΙΖΑ με τους καναλάρχες, ελοχεύει ο κίνδυνος μια «τηλεοπτική κίνηση» να καταστήσει το κόμμα ευάλωτο όχι μόνο σε κριτική αλλά και να χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση ως «ανακόλουθος» και να βρίσκεται συνεχώς απολογούμενος και μάλιστα από «θέση άμυνας».

Στο κλίμα αυτό δεν είναι τυχαίο ότι αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «ξαναθυμούνται» το πείραμα της τηλεόρασης του «902», αλλά εκτιμούν ότι «στις σημερινές συνθήκες είναι αδύνατο να επαναληφθεί το παρελθόν», αλλά εκ των υστέρων ισχυρίζονται με αρκετή δόση αυτοκριτικής πως «αφήσαμε τον τότε 902 στο ΚΚΕ και δεν διεκδικήσαμε μερίδιο».

Παλιές ιστορίες που δύσκολα σήμερα προσφέρουν εύκολες ερμηνείες...