Στις ακτές της Σκύρου έφτασε τουρκική φρεγάτα!

toyrkikh-fregata-eftase-stis-aktes-ths-skyroyΣυνεχίζει να κλιμακώνει τις προκλήσεις της η Άγκυρα προς την Ελλάδα, αμφισβητώντας την εθνική της κυριαρχία και προσβάλλοντας την χώρα μας...

Συγκεκριμένα η τουρκική φρεγάτα «TGS ORUC REIS», προερχόμενη από τα Στενά του Ελλησπόντου
, κινούμενη με νοτιοδυτική πορεία εισήλθε την 22:32 χτες σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ της Ευβοίας καιτης Σκύρου.

Η τουρκική φρεγάτα έφτασε να απέχει μόλις 4-5 μίλια από τις ακτές της Σκύρου, όπου στο νησί αυτό βρίσκεται καίρια μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η «TGS ORUC REIS» εξήλθε από τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα νότια της Σκύρου την 23:04, συνεχίζοντας τον πλου του προς νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ’ όλη την διάρκεια του πλου του. Αυτή τη στιγμή η τουρκική φρεγάτα βρίσκεται νοτίως της Ρόδου κινούμενη προς τη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Αξιωματούχοι του Ελληνικού Πενταγώνου με βάση το Ναυτικό Δίκαιο χαρακτηρίζουν την πορεία της τουρκικής φρεγάτας «ως κατάχρηση της Αβλαβούς Διέλευσης».

Η πρόκληση αυτή της Άγκυρας έρχεται μετά από την υπέρπτηση και τον εικονικό βομβαρδισμό των νησιών Στρογγύλη και Μακρονήσι πριν από λίγες μέρες μετά από τις καταγγελίες ότι τους παρενοχλήσαμε κατά τη διεξαγωγή των εχθρικών τους αυτών ενεργειών, την έκδοση τουρκικής νόταμ για τη διεξαγωγή έρευνας και διάσωσης από την πλευρά τους ανοιχτά της Κω ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου και των πρόσφατων δημοσιευμάτων ότι έδιωξαν το Ελληνικό Λιμεναρχείο που εμπόδιζε τα τουρκικά αλιευτικά να ψαρέψουν μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης.

newpost.gr