ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης


Δευτέρα, τρίτη, τετάρτη…..
Οι γνωστές σε όλους μέρες της εβδομάδας που στη χώρα του ΠΟΤΕ κυλούν «εφιαλτικά» για τους ιθαγενείς, το μεγαλύτερο ποσοστό τους!
Μέρα μπαίνει, μέρα βγαίνει (όπως έλεγε και το παλιό λαϊκό) με νέες κοροϊδίες, με ψέματα από τους κυβερνώντες προς το λαό.
Το κύριο γνώρισμα  στη χώρα του ΠΟΤΕ, είναι το ΨΕΜΑ και η ΚΟΡΟΙΔΙΑ προσόντα που διαθέτουν οι πολιτικοί της, που έτσι και γινόταν ολυμπιάδα ψευτιάς, θα σάρωναν όχι μόνο τα........
χρυσά, αλλά γι αυτούς θα έβγαζαν και πλατινένια μετάλλια.
Αν θυμάστε, οι «φύλαρχοι» στην «προσπάθεια» τους να πουν ακόμα μια «αλήθεια», είχαν εξαγγείλει ότι ΘΑ τιμωρούνται όσοι στο δημόσιο ΔΕΝ σηκώνουν τηλέφωνα για να απαντήσουν στους πολίτες.
Το είπαν αυτό και είχε άμεσα αποτελέσματα, αφού δεν υπάρχει πλέον υπηρεσία που να μην απαντά ΑΜΕΣΩΣ σε εκείνους που την καλούν.
Μετά, ξύπνησαν, άλλαξαν πλευρό, και ξανακοιμήθηκαν όπως συνηθίζουν.
Όλες αυτές τις μέρες λοιπόν, υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων, η οποία μάταια προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον αμαρτωλό οργανισμό, τον γνωστό σε όλους Ε.Ο.Π.Υ.Υ, και συγκεκριμένα με την Διεύθυνση Αναπηρίας.
Προσπαθούν οι άνθρωποι να μάθουν ΠΟΤΕ επιτέλους θα περάσουν από τα ρημάδια τα ΚΕ.Π.Α.
ΠΟΤΕ θα συσταθούν επιτροπές στην περιοχή τους;
ΠΟΤΕ θα φιλοτιμηθούν (καλά εδώ έπεσαν μέσα) οι «αρμόδιοι» να δώσουν τέλος στην ταλαιπωρία των ανθρώπων και των οικογενειών τους.
Προσπαθούν απεγνωσμένα να μάθουν μέχρι ΠΟΤΕ κάποιοι θα παίζουν με τις ζωές και την αξιοπρέπεια του κόσμου….
Αλλά για πολλοστή φορά εισπράττουν ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, και ΚΟΡΟΙΔΙΑ.
Το τηλέφωνο χτυπά ασταμάτητα, αλλά οι κύριοι και οι κυρίες στη Διεύθυνση Αναπηρίας εκεί κάτω στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ δεν μπαίνουν στον κόπο να απαντήσουν.
Σιγά να μη δώσουν σημασία  στον κάθε μισερό που τους καλεί.
Εδώ το ίδιο το κράτος τους έχει ξεγράψει, η καλύτερα τους έχει καταδικάσει σε αφανισμό, θα νοιαστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που ενδεχομένως να πίνουν και το καφεδάκι τους εκείνη την ώρα;
Κατά τους «αρμόδιους» οι αναμένοντες το «θαύμα» της επιτροπής ΔΕΝ είναι άνθρωποι αλλά ζώα.
Έτσι τους αντιμετωπίζουν, και δυστυχώς, όπως φαίνεται στον ορίζοντα, έχουν αποφασίσει την ΔΙΑΛΥΣΗ των ΚΕ.Π.Α κάτι που δεν τολμούν να το ανακοινώσουν.
Άλλωστε, η χώρα του ΠΟΤΕ ζει στην εποχή των «περικοπών», και σε αυτά τα πλαίσια, κόβει τα πάντα, μέχρι και το νήμα της ζωής των ανήμπορων.
Ποιος άλλωστε θα βρεθεί να τιμωρήσει όσους είναι υπεύθυνοι για την απώλεια ζωών;
Κανείς.
ΠΑΝΤΑ το επίσημο κράτος αδιαφορούσε για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και όχι μόνον.
Άλλωστε ΚΑΝΕΙΣ δεν αντιδρά, ΟΛΟΙ κάθονται μόνο και περιμένουν να βγάλουν άλλοι το φίδι από την τρύπα.
Και φυσικά, ο κόσμος αδιαφορεί, το κράτος αδιαφορεί, και οι συνάνθρωποι μας γίνονται βορά στα δόντια όλων των γραβατωμένων αρπακτικών και όλων εκείνων τους οποίους πληρώνουν με το αίμα τους.
Εννέα γραμμές στην Αθήνα, στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ στη Διεύθυνση Αναπηρίας, χτυπούν, αλλά ΚΑΝΕΙΣ δεν μπαίνει στον κόπο να απαντήσει παρόλη την απειλή της «τιμωρίας» για κάτι τέτοιο.
Και δεν είναι βέβαια η μόνη υπηρεσία που ΔΕΝ απαντά.
ΟΛΟΙ οι αρμόδιοι αδιαφορούν για τα προβλήματα του κόσμου, αδιαφορούν για την όποια τύχη της χώρας, τα έχουν «γράψει» όλα στα παλιά τους παπούτσια.
Μόνο ο εαυτούλης τους έχει σημασία, και η καρέκλα τους.
Τίποτε άλλο.

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com