ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΕ



Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης


Γεμάτο χολή το αποψινό (2/10) δελτίο του υποτιθέμενου MEGAλου καναλιού, γιατί δεν τους «βγήκε» το σενάριο να κλειστούν στα κάτεργα οι διωκόμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Το MEGA πρόβλημα όμως που προκύπτει είναι τα σαφή υπονοούμενα που επί μία ώρα εκστόμιζαν οι «προβεβλημένοι» εκφωνητές-δικαστές του ......
καναλιού, αφού ξεκινώντας το δελτίο η κυρία-γλωσσοδέτης ανέφερε ότι η απόφαση των δικαστών «γεννά ερωτηματικά».
Προφανώς τα στοιχεία που διαθέτει το κανάλι είναι περισσότερα και πειστικώτερα από αυτά που έχουν στα χέρια τους οι δικαστές.
Μεταξύ χολής και ειρωνίας ο έτερος συμπαρουσιαστής γνωστός και μη εξαιρετέος κινούμενος στο ίδιο μοτίβο προσπαθούσε να πείσει ότι οι δικαστές δεν έκαναν τη δουλειά τους, ότι οι δικαστές έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά όταν φυλακίζουν τον Γαβαλά και αφήνουν ελεύθερους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
(Δεν ενοχλείται ο εν λόγω κύριος από τους αναρίθμητους απατεώνες-μιζαδόρους-εθνικούς μειοδότες που κυκλοφορούν ελεύθεροι, δεν ενοχλείται από την κατά συρροή παράβαση και παραβίαση του Συντάγματος, γιατί προφανώς όλα αυτά τα  θεωρεί μέρος του συστήματος που και ο ίδιος υπηρετεί).
Επικαλούντο δε το σημαντικό πολυσέλιδο «πόρισμα» των εννέα (9)!!! σελίδων που κατ αυτούς ήταν αρκετό για να κλειστούν στη φυλακή όλοι οι κατηγορούμενοι, για να ικανοποιηθούν  τα άγρια όπως φάνηκαν ένστικτα, τόσο τα δικά τους όσο και όσων νομίζουν ότι τους επιρρεάζουν με τις ανόητες κρίσεις τους.
Η κεκαλυμμένη ανησυχία τους και αγανάκτηση επειδή  το ειδικό δικαστήριο που τόσες μέρες είχαν στείσει και οι «ποινές» των 500 χρόνων που είχαν μοιράσει δεν τελεσφόρησαν και δεν δικαιώθηκαν, τους έστρεψε εναντίον των δικαστών που δεν τους δικαίωσαν.
Έτσι όλοι οι συντελεστές του καναλιού από τους «πρωτοκλασάτους» μέχρι και τις «τελευταίες τρύπες της φλογέρας» τους  προσπαθούσαν να ενοχοποιήσουν τους ανακριτές και τους εισαγγελείς που ανέκριναν τους κατηγορούμενους γιατί δεν ταυτίστηκαν με τους παραπέμποντες δικαστές του Αρείου Πάγου, αφήνοντας το υπονοούμενο της ανυπακοής.
Φτάσαν δε στο σημείο να επιστρατεύσουν μέχρι και κάποιον ποινικολόγο που φρόντισαν να διαπιστώσουν ότι ταυτίζεται με τις απόψεις τους, για να συνηγορήσει και να συμφωνήσει μαζί τους στον αέρα για την δημιουργία εντυπώσεων.
Επίσης, ο «πολύς» δικτατορίσκος φον Πρετεντέρ έφτασε στο σημείο να  υπονοήσει προκλητικά ότι η απόφαση των δικαστών είναι αποτέλεσμα δειλίας.

Όλα αυτά που συμβαίνουν στο συγκεκριμένο κανάλι όμως μήπως συνιστούν  προσβολή της δικαιοσύνης και των λειτουργών της;;; Μήπως υποκινείται το κοινό που τους παρακολουθεί να σχηματίζει αρνητική εντύπωση και κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών στον θεσμό της δικαιοσύνης;;; Μήπως πρέπει να παρέμβει άμεσα ο Εισαγγελέας και να επιληφθεί ώστε κάθε κατεργάρης να καθίσει στον πάγκο που του αρμόζει;;;