Επιτέλους κύριε Στουρνάρα, πείτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό!

epiteloys-kyrie-stoyrnara-peite-thn-alhtheia-ston-ellhniko-laoΤελικά ο υπουργός Οικονομικών έχει βαλθεί να μας τρελάνει όλους. Από τη μία φορά το «κοστούμι» του... αντιμνημονιακού, διαλαλώντας όπου σταθεί και όπου βρεθεί το «όχι» σε νέα μέτρα, και από την άλλη μιλά για «στοχευμένες» περικοπές, ώστε να «ολοκληρωθεί η δημοσιονομική προσαρμογή».

Αυτά τουλάχιστον είπε χτες το βράδυ στην εκδήλωση του ΣΕΤΕ
, όπου άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο για νέο μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις παρά το γεγονός ότι στην ίδια ομιλία υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε «οριζόντιες» περικοπές.

«Υπάρχουν περιθώρια στοχευμένων περικοπών σε δαπάνες καταργώντας, π.χ. κοστοβόρες εξαιρέσεις στο ασφαλιστικό σύστημα από τους γενικούς κανόνες, εξαιρέσεις που δεν είναι κοινωνικά δίκαιες και χωρίζουν τους πολίτες σε πατρίκιους και πληβείους», ήταν η φράση του υπουργού Οικονομικών.

Με άλλα λόγια, το «όχι» σε νέο μαχαίρι στις συντάξεις, μέσα σε λίγες ημέρες μεταμορφώθηκε σε «στοχευμένες περικοπές». Ο «αντάρτης» Στουρνάρας που όλο το σαββατοκύριακο διέρρεε στον Τύπο τις... κακές λεξούλες που αντάλλασσε με τους τροϊκανούς και φιλοτεχνούσε το προφίλ του «τσαμπουκαλή», μέσα σε λίγα 24ωρα ανέκρουσε πρύμναν κάνοντας μία πρώτης τάξεως κυβίστηση.

Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών να παίζει όσο θέλει με τις λέξεις. Αυτό που δεν δικαιούται όμως να κάνει είναι να «παίζει» με την αγωνία χιλιάδων συνταξιούχων που τη μία ημέρα ακούν ότι το πενιχρό εισόδημά τους δεν θα μειωθεί περαιτέρω και την άλλη βλέπουν τον ίδιο άνθρωπο με το μαχαίρι ανά χείρας!

Επιτέλους κύριε Στουρνάρα, πείτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό!