ΣΥΡΙΖΑ προς Μαξίμου: Απαντήστε ξεκάθαρα! Παρακολουθούνται τα τηλέφωνά μας;

Σε θέμα μείζονος αντιπαράθεσης εξελίσσεται το θέμα των παρακολουθήσεων ή μη των τηλεφώνων πολιτικών από όλα τα κόμματα. Το θέμα ξεκίνησε από την περασμένη Κυριακή ότι εφημερίδα με δημοσίευμά της υποστήριξε ότι Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε, σύμφωνα πάντα με την η εφημερίδα, πως τόσο το τηλέφωνό του όσο και τα τηλέφωνα των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρακολουθούνται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών....
Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό απάντησε απαξιωτικά: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για παρακολουθήσεις. Δεν είναι δυνατόν να το λέμε στην αρχή και μετά να το γυρνάμε στην πλάκα. Δεν μπορούμε να λέμε και καμιά βλακεία να περνά η ώρα, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας».

Αυτό, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Με ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι: 

"Οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου επαναφέρουν ένα θέμα μέγιστης πολιτικής σημασίας στο οποίο καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση χωρίς μισόλογα.

Τα αναπάντητα ερωτήματα για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που προκύπτουν τόσο από τις δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη για κοριούς της ΕΥΠ και την προσπάθεια εμπλοκής βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Άρη Σπηλιωτόπουλου για τη δράση της ΕΥΠ, αναδεικνύουν ένα μείζον θέμα δημοκρατίας.

Πραγματοποιούνται σήμερα υποκλοπές συνομιλιών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων; Σε αυτό χρειάζεται μια ξεκάθαρη απάντηση και όχι ήξεις αφίξεις και ανούσια ευφυολογήματα. Σήμερα κιόλας πρέπει να απαντηθεί με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο αυτό το ερώτημα, ειδάλλως η κυβέρνηση είναι πολλαπλά έκθετη.

Ο έλεγχος της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής από το κοινοβούλιο συνιστά αυτονόητη δημοκρατική δικλείδα σε κάθε ευνομούμενη Πολιτεία. Η ανεξέλεγκτη δράση τέτοιων μηχανισμών γεννά το φόβο προβοκάτσιας και υπονομεύει τα θεμέλια της δημοκρατίας μας.