Γερουσία προς Μπερλουσκόνι: Arrivederci Silvio

Γερουσία προς Μπερλουσκόνι: Arrivederci SilvioΤην έξοδο από τη Γερουσία αναμένεται να ακολουθήσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς η ειδική επιτροπή συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε την αποπομπή του κεντροδεξιού πολιτικού, εξαιτίας της καταδίκης του στην υπόθεση φορολογικής απάτης.

Η συνεδρίαση των μελών της επιτροπής διήρκεσε πέντε ώρες...
και στην επίσημη ανακοίνωση προέβη ο πρόεδρος της επιτροπής, Ντάριο Στεφάνο (του κόμματος Αριστερά και  Ελευθερία). Υπέρ της αποπομπής τάχθηκαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, εκτός της Φόρτσα Ιτάλια και της Λέγκας του Βορρά.

Ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι δεν εμφανίστηκε ενώπιον των γερουσιαστών και χαρακτήρισε την όλη διαδικασία μια πολιτική μανούβρα των αντιπάλων του για να τον εκτοπίσουν.

"Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα για οποιαδήποτε άμυνα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να εμφανιστεί ενώπιον ενός οργάνου, το οποίο έχει ήδη ανακοινώσει ποια απόφαση πρόκειται να ληφθεί, μέσω του Τύπου" ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού.

Η απόφαση της ειδικής επιτροπής θα πρέπει να επικυρωθεί σε ψηφοφορία από την ολομέλεια της Γερουσίας, η οποία θα συνεδριάσει σε περίπου δύο εβδομάδες.

Όμως, καθώς η πλειοψηφία του σώματος αποτελείται από αντιπάλους του Μπερλουσκόνι, η απόφαση αποπομπής του Καβαλιέρε φαίνεται από τώρα τελεσίδικη...