WSJ: «Κρυφή ευλογία» για την ελληνική κυβέρνηση το κύμα πολιτικής βίας

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση μπορεί τώρα να ζητήσει από την τρόικα χαλάρωση των αυστηρών όρων του μνημονίου, βασιζόμενη στην παραδοχή ότι η λιτότητα έχει αυξήσει τα ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος

Το νέο κύμα πολιτικής βίας στην Ελλάδα έχει σοκάρει την χώρα και για άλλη μια φορά έχει αναζωπυρώσει νέους φόβους για έκρηξη κοινωνικής αναταραχής στην πλέον υπερχρεωμένη χώρα της.......
Ευρωζώνης.

Τα παραπάνω αναφέρει η Wall Street Journal, σε νέο σημερινό δημοσίευμά της με αφορμή τη δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι και σχολιάζει ότι τα τελευταία προβλήματα με την Χρυσή Αυγή στην χώρα ίσως αποτελέσουν... κρυφή ευλογία για την κυβέρνηση που αγωνίζεται να θέσει σε εφαρμογή τη σκληρή μεταρρυθμιστική ατζέντα που ζητά η τρόικα.

«Την Κυριακή οι επικεφαλής της τρόικας επιστρέφουν στην Αθήνα για την έναρξη του νέου γύρου διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση», γράφει η WSJ και σημειώνει ότι τώρα η Ελλάδα έχει μα ασχοληθεί και με την Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αναλυτές θεωρούν πως έπειτα από τα νέα επεισόδια με την Χρυσή Αυγή, η κυβέρνηση μπορεί τώρα να ζητήσει από την τρόικα χαλάρωση των αυστηρών όρων του μνημονίου, βασιζόμενη στην παραδοχή ότι η λιτότητα έχει αυξήσει τα ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος.

«Είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο για τον Αντώνη Σαμαρά που δείχνει ότι η κοινωνία έχει τα όριά της», αναφέρει η WSJ.