Οργισμένος ο Κάμερον με Ρωσία!

kafeneio sp
Στον πάγο οι σχέσεις Ρωσίας-Βρετανίας έπειτα από τη δήλωση του εκπροσώπου του Πούτιν στη σύνοδο κορυφής, που ο ίδιος αρνείται ότι έκανε, ότι η Μεγάλη Βρετανία πρόκειται για ένα μικρό νησί όπου "παίζουν" Ρώσοι ολιγάρχες. Η απάντηση του Βρετανού πρωθυπουργού...

O εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν διέψευσε ότι χαρακτήρισε τη Μεγάλη Βρετανία "ως ένα μικρό νησί, το οποίο δεν ακούει κανείς", κατά τη διάρκεια της Συνόδου των G20.

Η δήλωση που φέρεται να έκανε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, προκάλεσε την οργή της Βρετανίας με τον πρωθυπουργό της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον, να λέει ότι δεν δέχεται ότι ο Πεσκόφ μπορεί να είπε κάτι τέτοιο. Όπως ήταν φυσικό, η Βρετανία απαίτησε διευκρινίσεις.

"Ως οικοδεσπότες των μεγαλύτερων χωρών, είμαι σίγουρος ότι οι Ρώσοι θα θέλουν να ξεκαθαρίσουν, τα όσα αναφέρθηκαν" ανέφερε αξιωματούχος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Πάντως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, φανερά οργισμένος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, έδωσε πληρωμένη απάντηση στα όσα είπε (;) ο εκπρόσωπος του Πούτιν.

"Μπορεί να είμαστε μικρό νησί, αλλά προκαλούμε οποιονδήποτε να βρει μια χώρα με πιο περήφανη ιστορία και μεγαλύτερο κουράγιο και αντοχή. Είμαστε υπερήφανοι για ότι έχουμε κάνει ως μικρό νησί-ένα μικρό νησί που έχει την 6η πιο ισχυρή οικονομία στον κόσμο, τον τέταρτο πιο ισχυρό στρατό, μερικούς από τους πιο αποτελεσματικούς διπλωμάτες, περήφανη ιστορία και μεγάλη συμβολή στις τέχνες, τη φιλοσοφία και τη λογοτεχνία", είπε ο κ. Κάμερον.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο, ήρθε σε μια περίοδο, που ο Κάμερον κατηγορείται ότι η Μεγάλη Βρετανία παραγκωνίσθηκε από άλλες χώρες, μετά και την απόρριψη από τη Βουλή της συμμετοχής σε μια επιχείρηση στο Ιράκ.

Το γεγονός μάλιστα ότι σε μια σύνοδο της G20 για θέματα εμπορίου και φορολογίας, ο Πούτιν κατάφερε να βάλει και το θέμα της Συρίας, έχει επίσης οξύνει τα πνεύματα.