Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ για την εξέλιξη στο θέμα της Χρυσής Αυγής

Ικανοποιημένα αλλά και προβληματισμένα είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την εξέλιξη στο θέμα της Χρυσής Αυγής. Όπως επισημαίνουν στελέχη της Κουμουνδούρου το γεγονός «ότι επιβεβαιώθηκαν με τον πιο τραγικό τρόμο οι καταγγελίες που έκαναν καθημερινά για την δράση της Χρυσής Αυγής επισημαίνοντας και την εμπλοκή της με πλοκάμια της ελληνικής αστυνομίας ανέδειξε  την αξιοπιστία της αντιπολιτευτικής τακτικής που ακολουθεί με συνέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ»...
Παράλληλα όμως θεωρούν ότι η κυβέρνηση βρήκε ένα υπαρκτό και σοβαρό θέμα για να αποφύγει το άλλο σοβαρό θέμα της επικαιρότητας που είναι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και οι απαιτήσεις της τρόικας.

«Οι παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου κρύβονται πίσω από τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου λες και ανακάλυψαν ξαφνικά ότι υπάρχει πρόβλημα με την ακροδεξιά και τους νεοναζί στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα το ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα.

Τώρα έχουμε φτάσει η καθημερινότητα των πολιτών να βομβαρδίζεται με τις ανακοινώσεις του κ. Δένδια την στιγμή που ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων βρίσκεται στους δρόμους διαμαρτυρόμενο για την κινητικότητα . Φυσικά σε αυτή την διαδικασία καθημερινής τρομολαγνέιας η κυβέρνηση έχει την βοήθεια κάποιων Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης».

Ενδεικτική είναι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη:

«Υπάρχουν πελώριες πολιτικές ευθύνες για το γεγονός ότι κυβερνήσεις και διωκτικές αρχές επί χρόνια αδρανούσαν και ανέχοντο, αν δεν συγκάλυπταν, τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής στα «δυναμικά» τμήματα του κράτους καθώς και εγκληματικές δραστηριότητες στις οποίες φέρονται να είναι αναμεμειγμένα μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Για το γεγονός αυτό αποτελούν καταπέλτες η Έκθεση του Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς και η πρόσφατη Έκθεση της Συνηγόρου του Πολίτη.

Και σήμερα, όμως, μετά τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, φοβούμαι ότι τα όσα πράττει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της διείσδυσης της Χρυσής Αυγής στα Σώματα Ασφαλείας και όχι μόνο και για τη διερεύνηση εγκληματικών ενεργειών με φασιστικό χρώμα είναι ανεπαρκή, δεν θίγουν υφιστάμενες αντιδημοκρατικές δομές και γίνονται περισσότερο για να υπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες.

Βεβαίως, το θέμα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής δεν είναι μόνο θέμα αστυνομικό και δικαστικό αλλά πρωτίστως πολιτικό.

Για να κλείσουμε ερμητικά και αποφασιστικά την πόρτα στο φασισμό, πρέπει η χώρα να απαλλαγεί από την τρόικα και τα μνημόνια και να μπει σε ένα καινούργιο προοδευτικό δρόμο διεξόδου από την κρίση, ανάπτυξης, δικαιοσύνης και ανόρθωσης».