Αποσύρθηκε η τροπολογία για το «πόθεν έσχες» των ναυτιλιακών

Με την επισήμανση ότι η κυβέρνηση αποσκοπούσε στη διευκόλυνση πρακτικών ζητημάτων, που αφορούσαν στην εναρμόνιση του περιουσιολογίου με το «πόθεν έσχες», ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έκανε γνωστό ότι αποσύρεται η τροπολογία που εξαιρούσε τις ναυτιλιακές εταιρείες από την υποχρέωση να δηλώνουν τυχόν μετοχές στο «πόθεν έσχες».

Προηγήθηκαν έντονες αντιδράσεις, ακόμη και από βουλευτές της ΝΔ, με πρωτοστάτη...
τον Γιώργο Βλάχο, ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν θα ψήφιζε την τροπολογία, διαμηνύοντας ότι τα «παιχνίδια στις πλάτες των βουλευτών έχουν τελειώσει».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δεν είχε υπογράψει την τροπολογία, με συνεργάτες του να διαρρέουν ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη του συγκεκριμένου άρθρου.

Κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα ΚΤΕΛ, στο οποίο έχει εισαχθεί η επίμαχη τροπολογία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης κατήγγειλε για άλλη μία φορά την "φωτογραφική, σκανδαλώδη και με οσμή διαπλοκής" τροπολογία.

Ο Προεδρεύων Χρ. Μαρκογιαννάκης τον διέκοψε και τον ενημέρωσε ότι, όπως τον πληροφόρησαν, είναι καθ' οδόν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, που έχει εισηγηθεί την τροπολογία, προκειμένου να την αποσύρει.

Ο Δ. Παπαδημούλης επεσήμανε ότι ο Υπουργός οφείλει να πει ποιος έφερε την τροπολογία, πως παράγονται αυτές οι ρυθμίσεις και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές.