Ρώμη: Στους δρόμους για τα μάτια του Καβαλιέρε

Διαδήλωση συμπαράστασης στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι πραγματοποιείται σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στη Ρώμη. Το παρών σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα δώσει και ο ίδιος ο Καβαλιέρε. Ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα φέρεται να είναι προετοιμασμένες ακόμα και για παραίτηση σε περίπτωσει που δεν πέσουν οι τόνοι...
Ήδη, περίπου 500 πούλμαν, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταφέρουν στην ιταλική πρωτεύουσα διαδηλωτές, οι οποίοι πρόκειται να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην καταδίκη του μεγιστάνα πρώην πρωθυπουργού από την Δικαιοσύνη.

Εν συνεχεία, το βράδυ της Κυριακής ή τη Δευτέρα, οι εκπρόσωποι του κόμματος του Μπερλουσκόνι στη Βουλή και τη Γερουσία έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να μεταβούν στο Κυρηνάλιο για συνάντηση με τον Πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Ο Πρόεδρος Ναπολιτάνο, σύμφωνα με την «La Repubblica», βρίσκεταιι σε διαρκή επαφή με τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα, με στόχο τον καθορισμό κοινής γραμμής.

«Θα παρακολουθήσω πολύ προσεκτικά το κλίμα και το περιεχόμενο της κινητοποίησης της κεντροδεξιάς», δήλωσε, στο μεταξύ, ο ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Λέτα φέρεται να είναι αποφασισμένος ακόμη για παραίτηση σε περίπτωση που η συντηρητική παράταξη δεν κατεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσεις, εκτιμούν στην Ιταλία, καθώς δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί μια καθημερινή και επικίνδυνη φθορά.

«Μια από τις πιθανές μελλοντικές επιλογές, είναι οι πρόωρες εκλογές, ώστε να μην χάσει, η χώρα μας τα μικρά οφέλη που αποκόμισε κατά την περίοδο της κυβέρνησης Λέτα» δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας Μάριο Μάουρο.