Σύρος Υπουργός Εξωτερικών: Εάν μας επιτεθούν οι ξένες δυνάμεις, θα αμυνθούμε

Σε σκληρούς τόνους και αδιάλλακτος εμφανίσθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ αλ Μουάλεμ, ο οποίος προειδοποίησε πως σε οποιαδήποτε απόπειρα ξένων δυνάμεων κατά του καθεστώτος Ασαντ, η Δαμασκός «θα αμυνθεί».

«Εάν ο σκοπός ενός πιθανού στρατιωτικού πλήγματος είναι να επιτευχθεί μια νέα ισορροπία δυνάμεων αυτό αποτελεί αυταπάτη και δεν είναι δυνατό να γίνει»...
, είπε ο Μουάλεμ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ενώ επέμεινε ότι η Δαμασκός θα συνεχίσει τη στρατιωτική της εκστρατεία εναντίον των αντικαθεστωτικών παρά τις οποιεσδήποτε ξένες στρατιωτικές παρεμβάσεις..

«Η στρατιωτική προσπάθεια (της συριακής κυβέρνησης) δεν θα σταματήσει γύρω από την Δαμασκό. Εάν ο στόχος είναι να περιοριστούν οι νίκες των ένοπλων δυνάμεών μας, δεν θα το καταφέρουν», είπε ο Μουάλεμ.

Επιπρόσθετα, υποστήριξε ότι μια ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στη Συρία θα υπηρετούσε τα συμφέροντα των οργανώσεων οι οποίες συνδέονται με την αλ Κάιντα και δρουν στη χώρα αυτή, καθώς και του Ισραήλ.

«Μια πολεμική προσπάθεια που θα διεξήγαγαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του Ισραήλ και δευτερευόντως του Μετώπου αλ Νόσρα», της ένοπλης οργάνωσης η οποία δηλώνει πίστη στην αλ Κάιντα και μάχεται εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στη Συρία, ανέφερε ο Σύρος υπουργός.