Πυρ ομαδόν κατά Ακη με το βλέμμα στις ποινές


Σε έναν ανελέητο πόλεμο μέσα από τις απολογίες τους έχουν αποδυθεί οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Πυρ ομαδόν κατά Ακη με το βλέμμα στις ποινές
Οσο πλησιάζει η ώρα της δικαστικής κρίσης και συνειδητοποιούν τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν από το βαρύ ποινικό τους φορτίο, προσπαθούν να ελαφρύνουν τη θέση τους, στρέφοντας τα πυρά στο κεντρικό πρόσωπο της δίκης, τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ενώ οι προσβλητικές εκφράσεις και οι βαρείς χαρακτηρισμοί, όπως «ψεύτες» και «άντρες με φορέματα» που εξαπολύονται προς τον πρώην υπουργό, κυρίως από τον εξάδελφό του.......
Νίκο Ζήγρα χειροτερεύουν το ήδη τεταμένο κλίμα.
Ο πρώτος που άνοιξε τον χορό των απολογιών, μετά την άρνηση του Ακη Τσοχατζόπουλου να ξεκινήσει πρώτος την απολογία του, ήταν ο αρχιτέκτονας Αστέριος Οικονομίδης, η εταιρεία του οποίου είχε αναλάβει τις εργασίες στο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο γραφείο που είχε αγοράσει ο πρώην υπουργός στην Κομνά Τράκα, όπως και στο ακίνητο της Δεινοκράτους, που κατέληξε στην Αρετή Τσοχατζοπούλου.
Ο Αστέριος Οικονομίδης κατονόμασε τον εξάδελφο του Ακη, Νίκο Ζήγρα, ως τον άνθρωπο ο οποίος του ανέθετε εργασίες σε ακίνητα, που κατέληξαν στον πρώην υπουργό, ενώ μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης κατάλαβε -όπως είπε- ότι ο Ζήγρας λειτουργούσε για λογαριασμό του Ακη Τσοχατζόπουλου και τόνισε χαρακτηριστικά: «Λειτουργούσε σαν φύλακας άγγελός του. Υπάρχει ένα μοντέλο που λειτουργεί και φαίνεται πως όπου εμφανίζεται ο Ζήγρας, δεν εμφανίζεται ο Ακης». Οπως είπε μάλιστα, για τις εργασίες που εκτέλεσε στο σπίτι του γιου του Ακη Τσοχατζόπουλου, πληρώθηκε απευθείας από τον πρώην υπουργό, ενώ για τα υπόλοιπα αγνοούσε ποιος βρισκόταν πίσω από τα επίδικα έργα.
Σε... βαρύ πυροβολικό εναντίον του πρώην υπουργού έχει μετατραπεί ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας.
Σε... βαρύ πυροβολικό εναντίον του πρώην υπουργού έχει μετατραπεί ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας.
Ταξίδια
Ο Νίκος Ζήγρας στην απολογία του, την οποία ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε ειρωνικά «κατηγορητήριο», ήταν καταπέλτης, κάνοντας λόγο για χρήματα που ξόδευε ο Ακης Τσοχατζόπουλος από ταξίδια στη Σαρδηνία με ιδιωτικό αεροπλάνο, μέχρι τη δαπάνη 2,5 εκατ. ευρώ για την προεκλογική του εκστρατεία, προκειμένου να εκλεγεί βουλευτής, για να έχει ασυλία, ενώ δήλωσε για μία ακόμη φορά «παραπλανημένος» και υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν είχε κανένα όφελος. Ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε «ηθικό και φυσικό αυτουργό και παραλήπτη όλων των χρημάτων» τον πρώην υπουργό και τόνισε ότι όλα τα χρήματα προέρχονταν από εξοπλιστικά προγράμματα.

H πρώην λογίστριά του κ. Λαμπροπούλου δήλωσε ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος την ξεγέλασε μέσω του Ζήγρα.
H πρώην λογίστριά του κ. Λαμπροπούλου δήλωσε ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος την ξεγέλασε μέσω του Ζήγρα.
Στο κάδρο έβαλε μεταξύ άλλων τον καταζητούμενο Φουάντ αλ Ζαγιάντ, τον εκζητούμενο πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη αλλά και τον συγκατηγορούμενό του Γιάννη Σμπώκο, ενώ τόνισε: «Ολα τα ακίνητα που αγοράστηκαν ήταν επιλογή του Ακη και προέρχονταν από μαύρο χρήμα. Σε εμένα αρχικά έλεγε ότι τα χρήματα αυτά ήταν Αράβων επενδυτών. Και τώρα προσπαθούν να ενοχοποιήσουν μόνο εμένα. Αν είχα εγώ όλα αυτά τα χρήματα, θα είχα εξαφανιστεί και δεν θα με έβρισκε κανένας».
Μύδρους εναντίον του Ακη Τσοχατζόπουλου εξαπέλυσε στην απολογία της και η λογίστριά του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, η οποία είπε μεταξύ άλλων ότι «ο Νίκος Ζήγρας, το 2004 πια, μου είπε ότι το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ήταν του υπουργού. Και από τότε αρχίζουν τα σφάλματά μου, τα χοντρά. Εψαχναν να βρουν έναν κάτοικο του εξωτερικού, για να καλυφθεί το θέμα του πραγματικού ιδιοκτήτη».
Η κ. Λαμπροπούλου χαρακτήρισε «δέος» αυτό που ένιωθε για τον Ακη Τσοχατζόπουλο: «Είχα δέος γι' αυτόν τον άνθρωπο που ήταν παντοδύναμος. Εξάλλου και εγώ συνέχισα το παράνομο. Ενέπλεξε στην υπόθεση τον κουμπάρο μου Νίκο Γεωργουλάκη, ο οποίος μου είχε ατέλειωτη εμπιστοσύνη».
Γιώργος Σαχπατζίδης Μας έχει καταστρέψει και δεν του καίγεται καρφί
Τον πρώην υπουργό «έδειξε» στην απολογία του και ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, που τον χαρακτήρισε «φαντομά», και τόνισε πως πρόκειται για ένα πρόσωπο που δεν ζει στην πραγματικότητα.
Μεταξύ άλλων ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός τον εξαπάτησε με την υπόθεση του Ιανού, με το θέμα της πρώην συζύγου του, Γκούντρουν Μολντενχάουερ, με τις αγοραπωλησίες των ακινήτων και τόνισε: «Μας διέλυσε και δεν του καίγεται καρφί. Το κέρδος μου από τις αγοραπωλησίες των 9 εκατ. ευρώ θα ήταν 600.000 ευρώ. Τελικά, δεν πήρα τίποτα και μου έχουν επιβληθεί πρόστιμα 8,5 εκατ. ευρώ. Ο,τι έχω και δεν έχω είναι όλα δεσμευμένα και κατασχεμένα».
Στην απολογία του, ο Γιώργος Σαχπατζίδης ανέφερε ακόμη ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος τον εξαπάτησε και μάλιστα, όπως είπε, εάν δεν βρίσκονταν στη δικογραφία κάποια αποδεικτικά, ο πρώην υπουργός δεν θα αναγνώριζε τίποτα.
Οπως είπε, στη φυλακή όπου τα κελιά τους είναι δίπλα δίπλα είχε ζητήσει από τον Ακη Τσοχατζόπουλο να πει την αλήθεια, ενώ όταν τον ρώτησε εάν οι μετοχές που του έδωσε για το δάνειο των 700 χιλιάδων ευρώ είναι αληθινές, πήρε την απάντηση: «σιγά μη σου έδινα τις αληθινές» και κατέληξε: «Zει στον δικό του κόσμο. Αυτά που σας λέει εδώ τα λέει και στη φυλακή. Είναι αλλού... λέει για το ΚΥΣΕΑ... Εδώ μας έχει καταστρέψει και δεν του καίγεται καρφί. Εχει πιστέψει το ψέμα του... Εγώ προσεύχομαι για αυτόν.