Τόσα θα πάρει αν προκριθεί ο ΠΑΟΚ

Τόσα θα πάρει αν προκριθεί!Ένας αγώνας ποδοσφαίρου ή κάτι περισσότερο; Μάλλον πολλά περισσότερα... Ο ΠΑΟΚ ρίχνει την πιο κρίσιμη ζαριά του στον σημερινό αγώνα με την Σάλκε και ετοιμάζεται να αλλάξει την σύγχρονη ιστορία σε όλα τα επίπεδα. Τι θα σημαίνει όμως στο οικονομικό κομμάτι μία είσοδος στους ομίλους του Champions League;
Ο ΠΑΟΚ θα πάρει αρχικά 8,6 εκατ. ευρώ ως μπόνους από την είσοδο στους ομίλους ενώ σε αυτά θα πρέπει να υπολογίζουμε και τα 2,1 εκατ. ευρώ από την συμμετοχή στα play off που έχει ήδη εξασφαλίσει. Σύνολο 10,7 εκατ. ευρώ.

Από το market pool ο Δικέφαλος διακιούται το 45% (55% παίρνει ο Ολυμπιακός) που πέρυσι ήταν 11,7 εκατ. ευρώ, δηλαδή θα λάβει επιπλέον 5,26 εκατ. ευρώ.

Τα σίγουρα έσοδα λοιπόν θα είναι με το καλημέρα 15,96 εκατ. ευρώ!

Κάθε νίκη στους ομίλους πριμοδοτείται με 1 εκατ. ευρώ και κάθε ισοπαλία με 500.000 ευρώ ενώ έσοδα θα υπάρξουν και από τις εισπράξεις των εισιτηρίων στους δύο εντός έδρας αγώνας (ο ένας κεκλεισμένων).

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι σε ένα βράδυ ο ΠΑΟΚ μπορεί να καλύψει όλα τα χρέη του και σε συνδιασμό με την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη να μπει σε μία νέα εποχή. Και όμως, 90 λεπτά μπορούν να κρίνουν πολλά..