Να κάνω τα χαρτιά μου για την ΕΡΤ;

 Γράφει η Γιούλα Ράπτη

Μood of the day: «...και ο μήνας έχει εννιά»! Παλιά δεν σήμαινε ότι αδιαφορούσες για τα πάντα, αλλά ήταν η μέρα πληρωμής των εργαζομένων, άρα και μέρα χαράς. Μετά η πληρωμή μετατέθηκε στο τέλος του μήνα και τώρα, μεταμνημονιακά μετατέθηκε επ΄ αόριστον! Κι έτσι έχει σασπένς το τέλος του μήνα. Θα πληρωθούμε; δεν θα πληρωθούμε; Και όχι έτσι αμέσως με το τέλος του πρώτου μήνα, όχι, έχουν ........
κατανόηση οι εργαζόμενοι, συχνά μετά από 2, 3 και βάλε μήνες.
Σαμαράς στην ΕΡΤ: ναι, η καταργημένη, που εκπέμπει ιντερνετικά, θα καλύψει το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ! Οι άλλοι πίσω, προσπαθούν να αλώσουν την ΕΡΤ και προκήρυξαν 1.453 θέσεις εργασίας. Αυτές οι θέσεις αλλάζουν κάθε μέρα ή ιδέα μου είναι; Το 1453, σαν νούμερο πάντως, όποιος το σκέφτηκε «Μπράβο» του. Φοβάμαι θα είναι ο ίδιος που πρότεινε το ΝΕΡΙΤ (τι φαντασία στο όνομα, για όνομα!) Θα πείτε, το όνομα μας μάρανε; Ε, πώς, κάτι δείχνει κι αυτό, όταν μιλάμε για μέσα ενημέρωσης, επικοινωνίας και δικτύωσης.
Εκ των ενόντων: Κι έχω και τη μαμά μου (που κάποτε μπέρδευε την ΕΣΗΕΑ με τη CIA!) να επιμένει να κάνω τα χαρτιά μου για τη νέα ΕΡΤ, ακόμη και τη μεταβατική, τη διμηνίτικη. «Βρε μαμά, αυτός ο καιρός θα βγει εκ των ενόντων, που είπε ο Παντελής Καψής». «Δεν είσαι εσύ εκ των ενόντων, τόσα χρόνια;» να επιμένει. «Όχι, μαμά μου, σ΄ αυτά εγώ είμαι εκ των απόντων». Υποψιάζομαι ποια την ξεσηκώνει: η θεία μου, η Τασία, που της λέει ότι όλοι τρύπωσαν, όλοι βολεύτηκαν, όλοι έχουν άκρες, μόνο η δικιά μας το παίζει ακατάδεχτη. Αλλά μην πω άλλα οικογενειακά, δεν είναι του στυλ μου.
Σαχάρα on air: Με το αυτοκίνητο βόλτα παραθαλάσσια. Το χέρι μηχανικά στο ραδιόφωνο: όλες σχεδόν οι συχνότητες που ήταν στη μνήμη σίγησαν ή έχουν πρόβλημα: ΝΕΤ, Κόσμος, Δεύτερο, Τρίτο (από τα κρατικά), Flash 96 (προσπαθούν μόνοι τους οι εργαζόμενοι). Το ήξερα αλλά ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι εκπομπές, φωνές, φίλοι, σταθμοί που πέρασα πολλά χρόνια της ζωής μου, έχουν γίνει ανάμνηση. Πρέπει να ξαναπρογραμματίσω τις μνήμες στο ραδιόφωνο, αλλά νιώθω μια παράξενη μοναξιά και το κλείνω. (Τον 902 Αριστερά δεν τον άκουγα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι θλιβερό να πουλιέται μαζί με τον τηλεοπτικό και μάλιστα χωρίς κανένας να λέει πού και πώς. Νερό στο μύλο του αστικού τύπου, σύντροφοι; Ή "είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε" που θα έλεγε κι ο Νίκος Μπογιόπουλος;)
Νέα Σελήνη: στον Λέοντα, λένε τα ζώδια και μας συνιστούν ψυχραιμία, υπομονή και επιμονή. Να μην εμπλακούμε, λέει, σε διενέξεις με ανωτέρους και να φροντίσουμε τις οικονομικές μας εκκρεμότητες. Φοβάμαι ότι η τρόικα γράφει πια και τα ωροσκόπια και το ΔΝΤ τους ωροσκόπους.
Mood of the night: Χθες ήταν Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού. Ε, καλά, μπορούμε να τη γιορτάσουμε και σήμερα, δεν χάθηκε ο κόσμος!