Μπλόκο στα λιμάνια από τους λιμενεργάτες

Από νωρίς το πρωί οι ναυτεργάτες μπλοκάρουν τον απόπλου των πλοίων από τον Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για τις οφειλές δεδουλευμένων τους τελευταίους 6-7 μήνες.
Οι συνδικαλιστές μπλόκαραν τον απόπλου ιπτάμενων δελφινιών για την Αίγινα γιατί η πλοιοκτήτρια εταιρία χρωστά χρήματα στους εργαζόμενους της. Τα δρομολόγια ήταν προγραμματισμένα να φύγουν στις 07:00 το πρωί.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) Αντώνης Νταλακογιώργος, διεμήνυσε ότι οι...........
κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την εξόφληση των οφειλομένων στους ναυτικούς από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.
«Θα πρέπει να δούμε εξοφλητικούς λογαριασμούς που αποδεικνύουν ότι έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πάντως ότι έχουν γίνει κάποιες κινήσεις από μία – δύο εταιρείες.
Όπως είπε, η καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων σε ορισμένες εταιρείες φτάνει και τους επτά μήνες.
Να σημειωθεί ότι εμποδίζεται ο απόπλους μόνο των πλοίων των οποίων οι πλοιοκτήτριες εταιρίες χρωστούν στους εργαζόμενους.
Χθες και ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι σε ορισμένες εταιρείες γινόταν σημαντική προσπάθεια να εξευρεθούν χρήματα προκειμένου να καταβληθεί μέρος των οφειλόμενων αποδοχών, σημειώθηκε παρέμβαση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), ο οποίος με επιστολή του ζήτησε από την ΠΝΟ να αναστείλει κάθε συνδικαλιστική δράση μέχρι το τέλος Ιουνίου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στις εταιρίες να καταβάλουν τουλάχιστον ένα μέρος των δεδουλευμένων.