Χρυσή Αυγή και ΔΗΜΑΡ

 Γράφει ο Τάσος Μελετόπουλος

Υπήρξε ή δεν υπήρξε το Ολοκαύτωμα όπου εξολοθρεύτηκαν εκατομμύρια Εβραίοι, μεταξύ αυτών και χιλιάδες Έλληνες; Υπήρξε ή δεν υπήρξε ο ηρωικός χορός του Ζαλόγγου όπου ηρωικές μάνες, αφού πέταξαν τα μωρά τους στον γκρεμό, πιασμένες χέρι - χέρι τσακίστηκαν στα απότομα βράχια; Υπήρξε ή δεν υπήρξε η γενοκτονία των Ποντίων; Η σφαγή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας; Το δουλεμπόριο; Τα στυγερά εγκλήματα του σταλινικού καθεστώτος; Το σίγουρο είναι ότι......
συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα επιβεβαιώνουν την αγριότητα και τη βαρβαρότητα που κρύβει η ανθρώπινη φύση, αποδεικνύοντας το πόσο εύκολα μετατρέπεται ο άνθρωπος στο πιο αιμοβόρο κι άγριο πλάσμα στον πλανήτη. 
Γενεές Ελλήνων, μεταξύ αυτών και εγώ, διδαχτήκαμε ότι ο χορός του Ζαλόγγου, η γενοκτονία των Ποντίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, όπως και το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, είναι πραγματικά γεγονότα και όχι ιστορικοί μύθοι και ψέματα. Δύο «ελαφρόμυαλοι» βουλευτές υποστήριξαν με ιδιαίτερη ευκολία ακριβώς το αντίθετο από ό,τι διδαχτήκαμε όταν ήμασταν μαθητές του σχολείου. Βουλευτής της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι δεν υπήρξε το Ολοκαύτωμα, και βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ ότι δεν υπήρξε ο χορός του Ζάλογγου, και ότι η γενοκτονία των Ποντίων, αλλά και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, δεν πρέπει να συμπεριληφθούν στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο για να μη χρησιμοποιηθούν για εθνικιστικούς λόγους! Είναι θλιβερό με πόση ευκολία και επιπολαιότητα δηλώνουν κάποιοι βουλευτές τις προσωπικές τους ιστορικές εκδοχές ως «αλήθειες», απέναντι σε εκατομμύρια Έλληνες πολίτες που διδάχτηκαν τα εντελώς αντίθετα από τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία του ελληνικού κράτους, αποσκοπώντας σε μικροκομματικά οφέλη.
Δεν μπορείτε, κ. Κασιδιάρη και κα Ρεπούση, να ισχυρίζεστε επισήμως και με τόση ελαφράδα ότι η ύλη της Ιστορίας που επέβαλαν οι πολιτικοί σας «πρόγονοι», που άσκησαν εξουσία στο παρελθόν, ήταν ένα καλοσερβιρισμένο ψέμα ή ένας αναγκαίος ιστορικός μύθος. Αν επιθυμείτε να υποστηρίξετε, ο καθένας από σας, ότι δεν υπήρξε το Ολοκαύτωμα και ότι η γενοκτονία των Ποντίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας ήταν ένα μεγάλο ψέμα -γεγονότα που είναι πραγματικά και ιστορικά αποδεδειγμένα- να το δηλώνετε σε προσωπικές σας συζητήσεις. Είστε και οι δύο σας εκλεγμένοι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου και θα πρέπει να αναλογιστείτε ότι απευθύνεστε σε ένα πολύ μεγάλο ακροατήριο. Είναι εμφανές ότι η πολιτική εξουσία, γενικά, επιθυμεί το εκλογικό της σώμα αμόρφωτο, ανιστόρητο και μπλεγμένο για να μπορεί να το ελέγχει με ευκολία. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάει ότι, παραπλανώντας με ψέματα τον κόσμο, ενδυναμώνει ανεξέλεγκτες συνέπειες που αφορούν όλους μας, ανεξαιρέτως.