Σεμνά και ταπεινά, κύριε Βενιζέλο!

Σεμνά και ταπεινά. Είχατε καιρό να το διαβάσετε; Από την εποχή της κυβέρνησης Καραμανλή που παρά τις εκκλήσεις για σεμνά και ταπεινά σε λίγους μήνες, μετά το 2004, είχε γίνει ο χαμός. Σε κάθε περίπτωση έχει μείνει το σύνθημα και οφείλει κάθε πολιτικός να το λαμβάνει υπόψη του στον τρόπο που πολιτεύεται και βγαίνει στην τηλεόραση.
Τα λέμε όλα αυτά διότι τώρα που η κυβέρνηση γίνεται δικομματική και το ΠΑΣΟΚ θα έχει έως και 12 θέσεις υπουργών ή υφυπουργών ας μη νομίσουν ότι έχουν γίνει θεοί. Και ο κ. Βενιζέλος ας μην πιστέψει ότι μπορεί να.....
εκβιάζει τον Σαμαρά με εκλογές.
Κάποια σημάδια στην Ιπποκράτους δείχνουν ότι ορισμένοι ήδη έχουν αρχίσει να ράβουν κοστούμια εξουσίας και να προετοιμάζονται για ομηρικές μάχες με τους συναδέλφους της ΝΔ. Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι ως δεύτερος πόλος στην κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός τους έχει ανάγκη και θα τον κάνουν ότι θέλουν. Κάποιοι αμετανόητοι θα ήθελαν πολύ να θέσουν σε ομηρεία τον κ. Σαμαρά με μια συνεχή απειλή παραίτησης και απόσυρσης της ψήφου εμπιστοσύνης.
Φανταστείτε το. Το κόμμα που έχει έναν υπουργό της στη φυλακή κι ένας ακόμη ετοιμάζεται να πάει για τη λίστα Λαγκάρντ έχει ήδη αρχίσει να βλέπει αφ’ υψηλού όλους τους υπόλοιπους. Και μάλιστα πρόκειται για το ΠΑΣΟΚ του 5%-7%.
Κάποιοι πρέπει να τους προειδοποιήσουν ότι δεν πρέπει να τολμήσουν να δείξουν από εδώ και πέρα στο ελάχιστο αλαζονεία ή ακόμη και απόπειρα εκβιασμού.
Ο κόσμος έχει καταλάβει ποιος είναι ποιος και περιμένει στη γωνία. Αν λοιπόν ο κ. Βενιζέλος αρχίσει τα παζάρια για τις θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, αν αρχίσει να πετάει σπόντες για την προγραμματική συμφωνία ή αν άμεσα ή έμμεσα απειλήσει με αποχώρηση από την κυβέρνηση και προσφυγή στις κάλπες, καλό είναι να το σκεφτεί χίλιες φορές πριν το κάνει.
Ούτε ο Σαμαράς αλλά ούτε και κανείς άλλος δεν είναι κορόιδα να πιαστούν σε οποιαδήποτε φάκα τους στήσει ο Βενιζέλος.
Από την αρχή της συμφωνίας Σαμαρά – Βενιζέλου είπαμε ότι είναι αναγκαίο κακό. Διότι στο δίλημμα χώρα ή κόμμα η απάντηση είναι χώρα και η σωτηρίας της. Αν όμως κάποιος τολμήσει να παίξει με τους φόβους του κόσμου ή να εκβιάσει απρόκλητα το μεγαλύτερο κόμμα και τον πρωθυπουργό, μαύρο φίδι που τον έφαγε. Όπως επίσης, αν ο κ. Βενιζέλος πιστέψει ότι από τη θέση του αντιπροέδρου θα γίνει… Καίσαρας που θα διατάσσει τους πάντες. Να το βγάλει από το μυαλό του και να γίνει συνεργάσιμος έστω και για μια φορά στη ζωή του, διότι εδώ παίζεται η τύχη της χώρας. Δεν είναι ώρα για προσωπικά και κομματικά συμφέροντα.
antinews