εγκεφαλογράφημα ευθεία...

 Ελλην Φορολογούμενος
Περί τα  εγκεφαλικά ημισφαίρια ο λόγος . Σύμφωνα με την ανθρωπολογία , το δεξί ημισφαίριο ελέγχει αισθητικά και κινητικά το αριστερό ήμισυ του σώματος ενώ το αριστερό ημισφαίριο ελέγχει αισθητικά και κινητικά το δεξί ήμισυ του σώματος. Δηλαδής...
τα ημισφαίρια, το παίζουν και καλά χιαστί ένα πράγμα, χωρίς ωστόσο μέχρι και πριν μερικά χρόνια να μπερδεύουν τα μπούτια  τους.
Στην μετά ΓΑΠ εποχή που ο εγκέφαλος , αφού το παραδεχτήκαμε όλοι όσοι τον ψηφίσαν , ότι θα έρχεται σε τρίτη μοίρα και βγάλε , ότι δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε μια και εκλέξαμε τον μεγάλο διανοητή !!! τα πράματα χοντρομπερδευτήκανε . Για να το κάνουμε λιανά ,  στο αριστερό ημισφαίριο είναι: η αντίληψη του χρόνου, η ομιλία, η γραφή, η αντίληψη του λόγου, η λεκτική μνήμη, η αναλυτική σκέψη, η λεκτική επικοινωνία, η επεξεργασία των ακουστικών ερεθισμάτων, γι αυτό και η Αριστερά αρέσκεται σε απέραντες λεκτικές π@π@ριές , ατελείωτες ώρες ανάλυση των  καταστάσεων και αφού τα κάνει όλα αυτά να μένει μέχρις εκεί .
Το δεξί ημισφαίριο είναι: η αντίληψη του χώρου, η κατανόηση των μεταφορικών εννοιών και του χιούμορ, η συσχέτιση, η οπτική μνήμη, η εξωλεκτική επικοινωνία (π.χ. γλώσσα σώματος, τόνος φωνής), η παρορμητική συμπεριφορά, τα αισθήματα, οι συγκινήσεις, η φαντασία, θυμάστε τον Καραμανλή με τα κοκορέτσια ή τον Πολύδωρα να βλέπει τη γράνα….το Βορίδη τον πελεκοφόρο ή τον Κυριάκο να γουρλώνει τις ματάρες του .
Ο θεωρούμενος τσακωμός των δυο ημισφαιρίων παραπέμπει:
Σ΄ αυτήν την διένεξη των νοητικών λειτουργιών που έχει οδηγήσει και καλά σε πνευματικό κολάπσιους  , σε νοητικό μπάχαλο και σε ένα πάρτυ ανοησίας καλή ώρα που σ΄ αυτό λικνίζει το κορμί της η χώρα . Στον νομισματικό και καλά  πόλεμο (αμερικάνικα φάντς  vs ευρωπαϊκά ). Η παραπομπή στο φόβο της εξόδου από το ευρώ μέχρι  , σε μια επερχόμενη πείνα και στην καταστροφή του κόσμου με την έλευσις του Αρμαγεδόνα . Το εγκεφαλικό μπίργελο δίνει έμφαση στο νοητικό μπάχαλο που αναφέρθηκε προηγουμένως και στις συνέπειες του.
Είμαι πεπεισμένος ότι ο τερματισμός της κρίσης θα έρθει όταν οι εγκέφαλοι κάνουν αυτό για το οποίο προορίζονται δηλ να σκέφτονται , όταν οι Έλληνες αποφασίσουν να σκεφτούν και να θυμηθούν.