Και ο ΓΑΠ φτιάχνει… νέο κόμμα!

Ο Γιάννης Ραγκούσης ανέλαβε την ανοικοδόμηση

Ραγκούσης ή Καρχιμάκης; Ποιος από τους δυο πρώην γραμματείς του ΠΑΣΟΚ θα φτιάξει το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου; Για την ακρίβεια ποιος θα προλάβει, καθώς οι εξελίξεις στο φόντο της βαθιάς κρίσης του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ραγδαίες και τεκτονικού χαρακτήρα. Το προβάδισμα όμως, κατά πολλούς και το «χρίσμα» Παπανδρέου, πήρε ήδη ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ήδη γνωστά «παπανδρεϊκά» στελέχη, ανάμεσά τους και νυν βουλευτές, πρότειναν στον πρώην πρωθυπουργό να παράσχει «πολιτική ομπρέλα» στην πρωτοβουλία τους να ιδρύσουν νέο κόμμα, με............
επικεφαλής τον κ. Ραγκούση. Τα εν λόγω στελέχη φαίνεται ότι «πρόλαβαν στη γωνία» ανάλογη πρωτοβουλία του Μ. Καρχιμάκη, που ηγείται της κίνησης των «75» «παπανδρεϊκών» επίσης στελεχών.

Από την πλευρά του, ο Γ. Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να απαντήσει δυναμικά στην αδιανόητη, όπως τη χαρακτηρίζει, πρόκληση του Ευ. Βενιζέλου να εγείρει πολιτικό και ηθικό θέμα απέναντί του σε σχέση με τη «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο δεν πρόκειται ο ίδιος να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος για λόγους δεοντολογίας απέναντι στο αξίωμά του στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Θα καλύψει όμως πολιτικά τη δημιουργία του κόμματος υπό τον Γ. Ραγκούση και ανάλογα με τις εξελίξεις θα κρίνει το πότε θα ενεργοποιηθεί σε πρώτο πλάνο.

Χοντρό παρασκήνιο
Dealonline