Οι ενοχλητικές αλλεργίες της Άνοιξης!

Μαζί με την Άνοιξη, τις ευωδιαστές μυρωδιές της και την ανεβασμένη μας διάθεση, έρχονται και οι ενοχλητικές αλλεργίες. Καταρροή, έντονη φαγούρα, επιπεφυκίτιδα, άσθμα και φτάρνισμα είναι κάποια από τα συμπτώματα που παρουσιάζονται λόγω αλλεργιών. Πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε;
Ένας στους τρεις ανθρώπους υποφέρει από κάθε είδους αλλεργίες. Ουσιαστικά εξωγενείς ουσίες ερεθίζουν τον οργανισμό μας και προκαλούν αναστάτωση στο ανοσοποιητικό μας σύστημα, το οποίο αντιδρά. Σε πρώτη φάση πρέπει να υποβληθούμε στο ειδικό αλλεργικό τεστ προκειμένου να εξακριβωθεί ο παράγοντας εκείνος που οδηγεί σε αλλεργική αντίδραση.

Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν ευαισθησία στη σκόνη, τη γύρη, το τρίχωμα ζώων, τα φάρμακα και η επαφή τους με τα συγκεκριμένα αλλεργιογόνα προκαλεί τη γνωστή σε όλους μας αλλεργία, μια σημαντική πρόκληση για την Ιατρική του 21ου αιώνα.

Ειδικότερα οι κάτοικοι του δυτικού ημισφαιρίου (ανεπτυγμένες χώρες) ταλαιπωρούνται συνεχώς από κάθε είδους αλλεργίες. Πώς θα απαλλαχθούμε από αυτές και τα ενοχλητικά συμπτώματά τους;

- Αποφεύγουμε την επαφή με αλλεργιογόνα που οδηγούν σε υπερευαισθησία του οργανισμού μας

- Αποφεύγουμε τη χρήση αρωμάτων που έχουν ως βασικό τους στοιχείο τα λουλούδια

- Αερίζουμε καλά τους εσωτερικούς χώρους

- Η ανοσοθεραπεία (αλλεργικά εμβόλια) είναι αποτελεσματική σε ορισμένους ασθενείς.

- Φαρμακευτική αγωγή: Αρκετά αντισταμινικά και αποσυμφορητικά κυκλοφορούν στο εμπόριο, τα οποία μετριάζουν τα συμπτώματα των αλλεργιών και προσφέρουν άριστη ποιότητα ζωής.

Από την εκδήλωση αλλεργίας μπορεί πολύ εύκολα κάποιος να πάθει αλλεργικό σοκ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να απειληθεί ακόμη και η ίδια μας η ζωή. Συμβουλευόμαστε αμέσως τον γιατρό μας ή έχουμε μαζί μας ειδική ένεση άμεσης ανάγκης.

Πότε εμφανίζεται η αλλεργία

Η αλλεργία μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, ακόμη και στη βρεφική.Τα παιδιά εμφανίζουν συχνότερα αλλεργίες σε σύγκριση με τους ενήλικες. Παρά ταύτα ορισμένα άτομα εκδηλώνουν τα πρώτα αλλεργικά συμπτώματα σε μεγάλη ηλικία.

Πείτε αντίο στις αλλεργίες και χαρείτε τις ομορφιές της Άνοιξης!