Σαμαράς: «Προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας η συμφωνία Cosco- HP» - See more at: http://newpost.gr/post/195288/samaras-pros-ofelos-tis-ellinikis-koinonias-i-symfonia-CoscoHP/#sthash.ob3Z5G1n.dpuf

samaras-pros-ofelos-tis-ellinikis-koinonias-i-symfonia-CoscoHPΥπεγράφη σήμερα, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η συμφωνία ανάμεσα στην COSCO και την Hewlett Packard για τη μεταφορά εμπορευμάτων της HP μέσω του Πειραιά. Εντός του μήνα αναμένεται να υπογραφεί και η συμφωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η συμφωνία προβλέπει ανάμεσα στην COSCO, την HP και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προβλέπει την εγκατάσταση του κεντρικού κόμβου διανομής των προϊόντων της HP για την Κεντρική Ευρώπη...
, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στον Πειραιά.

Από τον Πειραιά, τα προϊόντα της HP θα διανέμονται προς τους τελικούς προορισμούς, θαλάσσια μέσω της COSCO και σιδηροδρομικά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την συμφωνία χαιρετίζοντας την παρουσία των δύο εταιριών στο λιμάνι του Πειραιά καθώς όπως υποστήριξε εγκαινιάζεται μια νέα εποχή για τη χώρα στο πλαίσιο της επιχειρηματικότητας.

«Το λιμάνι του Πειραιά, από τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή μέχρι σήμερα αποτελεί ιστορική πύλη εισόδου και εσόδων για την χώρα κομβικής εμπορικής σημασίας παγκοσμίως. Πλέον το λιμάνι γίνεται ακόμα πιο σημαντική πύλη ενός διευρωπαικού δικτύου μεταφορών στρατηγικής σημασίας για τη χώρα που θα φέρει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας στον τόπο» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η εν λόγω συμφωνία προιωνίζει την δημιουργία νέων υποδομών για μια επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία στον Πειραιά προς όφελος πάντα της κοινωνίας καθώς να ανοιχτούν θέσεις εργασίας κυρίως για τους νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες από την οικονομική κρίση.

Απλώς για την ιστορία, όπως λένε οι Κινέζοι, όλα ξεκίνησαν το 2006 όταν ο τότε πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στο Πεκίνο ανίχνευσε τις προθέσεις για το  αν η Cosco θα ήταν διατεθειμένη να συμμετέχει στον εκσυγχρονισμό του λιμένα του Πειραιά, ο οποίος έπρεπε να καταστεί ανταγωνιστικός.

Δύο χρόνια μετά στο Μέγαρο Μαξίμου υπογραφόταν η Σύμβαση Παραχώρησης , παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή και του προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Χου Ζιντάο. Μια επένδυση που πολεμήθηκε από το ΠΑΣΟΚ.

Λίγο πιο κάτω από το Μέγαρο Μαξίμου, έξω από τη Βουλή, διαδηλωτές κρατούσαν ένα τεράστιο πανό που έγραφε «Cosco go home», σύνθημα που ενόχλησε περισσότερο τους Κινέζους οι οποίοι μετείχαν στην προεδρική αντιπροσωπεία η οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και σχολίαζε χαμηλόφωνα το πανό.

Μία μέρα νωρίτερα ο κινέζος πρόεδρος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου εξερχόμενος της συνάντησης δήλωσε, τότε, ότι τάσσεται υπέρ των συνεργασιών, πλην όμως εξήγησε στον κινέζο πρόεδρο τις θέσεις του για τους στρατηγικής σημασίας τομείς του Δημοσίου. Η δήλωση αυτή προκάλεσε ερωτηματικά καθώς όλοι προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν τι ακριβώς εννοούσε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

Σήμερα ο πρωθυπουργός της  κυβέρνησης-που στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου, συνεχίζει στον ίδιο δρόμο.

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε στηρίξει τον Κώστα Καραμανλή στη αρχική συμφωνία με τους Κινέζους.