Ένας εισαγγελέας δεν φτάνει

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης
 


Η κάμερα ακολούθησε προεκλογικά τον Αλέξανδρο Πλωμαρίτη, 42 ετών, υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Δεν κατάφερε να εκλεγεί. Πιστέψτε με, αν το είχε καταφέρει θα το μαθαίναμε όλοι. Αν δεν είδατε το βίντεο δεν πειράζει, η αισθητική σας γλίτωσε από σοβαρά τραύματα. Ο τύπος γυρίζει στη λαϊκή, βρίζει όποιον ξένο βρει μπροστά του και μετά κάνει χοντράδες με την παρέα του, λέγοντας ότι θα φτιάξει απορρυπαντικό ............
αυτοκινήτου από το λίπος μεταναστών, ενώ θα αξιοποιήσει και τα δόντια τους, αποδίδοντάς τα χρυσά στο κράτος - η εντιμότητα του ανδρός, κυριολεκτικά, σκοτώνει.

Τα Μέσα Ενημέρωσης υπέστησαν σοκ, ο εισαγγελέας ταράχτηκε και ζήτησε να μάθει τι συμβαίνει κι αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις που σχετίζονται με εγκλήματα ρατσιστικής φύσης. Ε, λοιπόν, του έχω νέα του εισαγγελέα. Όσο αυτοί οι τύποι σηκώνουν τον δείκτη της έντασης, τόσο σηκώνουν και τα ποσοστά τους στις δημοσκοπήσεις. Διότι, ανάμεσα στο «λαό που ξέρει» και στο «λαό που θα ανατρέψει», κινείται ένα κομμάτι που βγάζει αφρούς και αντιδρά σε άναρθρα ερεθίσματα, συνήθως πάνω από συγκεκριμένα ντεσιμπέλ. Όχι, δεν είναι ούτε οργισμένοι, ούτε απελπισμένοι. Είναι η λογιστική αποτύπωση του ελλείμματος στην Παιδεία και στον πολιτισμό μας. Στόματα που όταν τα τάιζες μασούσαν και δεν μιλούσαν. Τώρα, δαγκώνουν. Δεν τους έστρεψε η κρίση προς τα άκρα. Τους έδωσε την ευκαιρία να εκδηλωθούν. Και ένας εισαγγελέας δεν φτάνει.