Εκρηξη βόμβας έξω από το σπίτι του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου στην Ακρόπολη

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ της Τετάρτης έξω από το σπίτι του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου στην Ακρόπολη κοντά στο Ηρώδειο.

Το σπίτι του κ. Τσάκου βρίσκεται στην οδό Ροβέρτου Γκάλι και Προπυλαίων κοντά στο σπίτι του Ακη Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου...
Νωρίτερα, στις 20.10, άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και είχε προειδοποιήσει ότι στις 20.30 θα εκραγεί βόμβα έξω από το σπίτι του εφοπλιστή.

Η Αστυνομία έσπευσε αμέσως στην περιοχή, απομάκρυνε τους περίοικους και στις 20.31 εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί μέσα σε τσάντα έξω από το σπίτι του εφοπλιστή.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σοβαρές υλικές ζημιές, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξουν τραυματισμοί.

O Νίκος Τσάκος είναι γιος του εφοπλιστή Παναγιώτη Τσάκου και επικεφαλής του οικογενειακού επιχειρηματικού ομίλου, παντρεμένος με την διάσημη σχεδιάστρια, Σίλια Κριθαριώτη και πατέρας τριών παιδιών.

Από το 1993 είναι ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Tsakos Energy Navigation Ltd μίας από τις πρώτες εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες στα χρηματιστήρια του Οσλο και της Νέας Υόρκης.

Ο Όμιλος Τσάκου αριθμεί 71 πλοία εκ των οποίων τα 23 είναι υπό ελληνική σημαία, ενώ ο ίδιος βρίσκεται στο Top 100 της Lloyd's List.