Εκτακτη είδηση. Νεκρός ο Ρώσος ολιγάρχης Μπερεζόφσκι

Νεκρός στην κατοικία του στο Σάρεϊ της Βρετανίας βρέθηκε το Σάββατο ο 67χρονος εξόριστος ρώσος μεγιστάνας Μπόρις Μπερεζόφσκι.

Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί. Σύμφωνα με.......

ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του βρετανικού δικτύου Sky News, ο Μπερεζόφσκι αυτοκτόνησε.

Ο Μπερεζόφσκι εμφανίστηκε στο προσκήνιο της ρωσικής πολιτικής ζωής κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, ως ευνοούμενος του πρώην προέδρου Μπόρις Γιέλτσιν. Συγκέντρωσε τον πλούτο του αγοράζοντας σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές κρατικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία δημοπρατούνταν έπειτα από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Παρά ταύτα, το «άστρο» άρχισε να δύει επί προεδρίας Βλαντιμίρ Πούτιν, υποχρεώνοντας τον Μπερεζόφσκι να αυτοεξοριστεί στη Βρετανία το 2000.

Ενόσω διέμενε στη Βρετανία, ο Μπερεζόφσκι δικάστηκε και καταδικάστηκε ερήμην στη Ρωσία για υποθέσεις διαφθοράς και υπεξαίρεσης τεράστιων χρηματικών ποσών.

Πέραν της σύγκρουσής του με το Κρεμλίνο, ο Μπερεζόφσκι, ήταν ανταγωνιστής και του έτερου ρώσου μεγιστάνα Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Το 2012, ο Μπερεζόφσκι έχασε μία πολύκροτη δίκη εναντίον του κ. Αμπράμοβιτς, έχοντας κατηγορήσει τον ιδιοκτήτη της Chelsea ότι τον εκβίασε προκειμένου να πωλήσει μετοχές της πετρελαϊκής εταιρείας Sibneft για «ένα κλάσμα της αξίας τους».....