To συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος ως «γκεστ σταρ»

Του Πέτρους Τρουπιώτη

Ο Ε Βενιζέλος είναι σαφές ότι μπροστά στο επερχόμενο συνέδριο του κινήματος στο οποίο ηγείται, έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα. Προβλήματα που είτε έχουν να κάνουν με θεμιτές η μη φιλοδοξίες πολιτικών, είτε με την αντιμετώπιση του παρελθόντος του κόμματος αλλά και της πολίτικης του , είτε τέλος με τις διαφωνίες για το ποιο τελικά θα πρέπει να.....
είναι το μέλλον του κόμματος και σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί.

  Κάθε ένα από αυτά τα προβλήματα αποτελεί κίνδυνο για τις ισορροπίες στο κίνημα αλλά ακόμα και για την  τόσο εύθραυστη ενότητα ενός κόμματος που σήμερα ,φαντάζει σκιά του κυριάρχου κόμματος που ήταν πριν από τριάμισι μόλις χρόνια. Φανταστείτε λοιπόν  πόσο εκρηκτικό μπορεί να γίνει το κλίμα όταν τα ζητήματα αυτά πρέπει να αντιμετωπίσουν όλα μαζί.

  Όμως, ο κ Βενιζέλος και οι συνεργάτες του, φαίνεται ότι θα έχουν να αντιμετωπίσουν και ένα άλλο, αυτόνομο και μη προβλέψιμο, πρόβλημα. Και το πρόβλημα αυτό έχει « βαρύ» όνομα ιδιαίτερα για τον χώρο του κινήματος. Το όνομα Παπανδρέου.

 Ο πρώην πρωθυπουργός , με την ¨βοήθεια « συνεργατών του από το παρελθόν ε, είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να καθίσει στην γωνία του και με σταυρωμένα τα χεριά του.

Μη θέλοντας   να δεχτεί ότι τελικά « ατύχησε» στον ρολό του πρωθυπουργού και έκανε ο ίδιος ότι μπορούσε για να καταρρεύσει το κόμμα του , η χωρά αλλά και  το προσωπικό του κύρος  είναι έτοιμος να παρέμβει στο συνέδριο θέλοντας προφανώς να « ξεπλυθεί « ο ίδιος αλλά και να βάλει όσες υποθήκες μπορεί για το μέλλον.

  Και όπως φαίνεται , το σχέδιο αυτό αποτελεί μια ακόμα από τις περίφημες ιδέες της ανεκδιήγητης ομάδας παραγόντων και παραγοντίσκων , που τον έχουν περιβάλλει και αφού αξιοποίησαν προς όφελος τους την περίοδο της πρωθυπουργίας του, τώρα  θέλουν να μείνουν και πάλι στον αφρό.

 Βάζουν λοιπόν μπροστά τον Γ Παπανδρέου « και το έργο του», πείθοντας τον πως πρέπει να υπερασπιστεί την  υστεροφημία του αλλά και το όνομα των Παπανδρέου. Ο δικός τους πάντως προσωπικός στόχος είναι να παραμείνουν στην επικαιρότητα και να μπορέσουν με τον έναν η τον άλλο τρόπο να αξιοποιήσουν προς όφελος τους , όπως πάντα, την όλη αυτή εξέλιξη.

 Έτσι, το τελευταίο διάστημα έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια αναστήλωσης του κύρους του κ Παπανδρέου, «αθώωσης του» για όλες τις κινήσεις του  στην περίοδο της πρωθυπουργίας του Και βεβαία ηρωοποίησης του.

 Κάτι που έγινε την περασμένη Παρασκευή πιο οργανωμένα με ένα φλύαρο κείμενο 52 σελίδων στο οποίο υποτίθεται ότι αποκρούονται οι 15 μύθοι που κάποιοι έφτιαξαν για τον κ Παπανδρέου.

 Μόνον που το κείμενο άτυπο όχι μόνον ανακαλύπτει μύθους στους οποίους και απατάει, αλλά δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ρίχνει όλες τις ευθύνες στους άλλους είτε εκτός είτε όντος ΠΑΣΟΚ.

 Όπως λένε όσοι γνωρίζουν το περιβάλλον του θέλοντας να υπάρξει , ενόψει συνεδρίου του καλλιεργεί εκ νέου ένα «θετικό» προφίλ ,. Ώστε να αποτελέσει ελπίζουν κάποιο πόλο  στο συνέδριο του κινήματος.

 Μόνον που δεν έχουν καταλάβει ( όπως συνέβαινε και επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου) ποιο είναι το κλίμα για τον πρώην πρωθυπουργό, τις επιλογές του αλλά και για τους ανίκανους συνεργάτες του, όχι μόνον στην κοινωνία αλλά και στο ίδιο το κίνημα του οποίου ο πατέρας του Γ Παπανδρέου , υπήρξε ο ιδρυτής .

Μάλιστα ορισμένοι "Αρκουδιάρηδες» και «Ελεεινοί» συνεργάτες του κ Παπανδρέου , ελπίζουν πως αν το συνέδριο αποφασίσει την αλλαγή ονόματος, τότε μπορεί ο κ Παπανδρεου, «κληρονομικώ δικαίω», να  πάρει τον τίτλο και να προσπαθήσει να ανασυστήσει το κίνημα. Ετσι πιστεύουν πως θα γίνουν και οι ίδιοι πάλι «παραγοντες»…. Το μόνο επάγγελμα ( προσοδοφόρο πάντως) που έμαθαν στην ζωή τους…


ptroupiotis@yahoo.gr