ο μικρός αρχηγός και η ελευθερη αγορά

 Ελλην Φορολογούμενος
Η ¨ελεύθερη αγορά¨ δέχεται ως συντελεστάς παραγωγής το Κεφάλαιον, την  Έγγειον  ιδιοκτησίαν και την εργασίαν. Αργότερα με τις μ@κ@κίες του Στουρνάρα και του Μπένι  ,  η Έγγειος ιδιοκτησία υποβιβάστηκε σε φτωχή αδερφή του κεφαλαίου. Η κλοπή αρχικώς δεν είχε ανακηρυχτεί ακόμη σε μορφή εργασίας. Αυτό έγινε αρκετά χρόνια αργότερα με το Πασοκ τη ΝΔ  και τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. 

Μέσα σ ΄όλα υπάρχει και αμερικανός καθηγητής ονόματι  Τζον Χέστον , που διδάσκει  στο πανεπιστήμιο Of Bouchester της Arizona State ,  ο οποίος και  εξεδημοσίευσε μια μελέτη όπου αποδείκνυε ότι η κλοπή είναι μορφή εργασίας και το κλοπιμαίον οιονεί ημερομίσθιον. Περαιτέρω ο αμερικανός καθηγητής αναπτύσσει  μια περίπλοκη θεωρία την οποία τώρα προσπαθώ να κατανοήσω και...........
να εμπεδώσω, αλλά ο επιστήμων τελικώς αποφαίνεται ότι η κλοπή δεν είναι μόνο δικαίωμα των τραπεζιτών αλλά όλου του λαού.

Αλλά δεν είναι μόνο ο διάσημος καθηγητάς αλλά και το παγκοσμίου φήμης πορνοπεριοδικό Φινανσιαλ Τάιμς-play-Boy, σε άρθρο του , πάει ακόμα πιο πέρα τις  κάπως παράδοξες θέσεις του  Χέστον και  δέχεται ότι:

1. αν δεν υπήρχαν διαρήκται κλέπται και χονδρέμποροι  τα εμπορεύσιμα αντικείμενα θα χαν μικρότερην αξία,

2. η εξαφάνισις των ασφαλειών κατά της κλοπής θα είχεν απρόβλεπτως δυσμενείς επιπτώσεις στα επιτόκια των βραχυπρόθεσμων δανείων , στο ισοσυζιο τρεχουσών συναλλαγών και στο εξωτερικό χρέος.

3. ο Άκης κακώς παραμένει μέσα στο γκισντάνι μια και είναι πιθανότερο ότι με τη λολέγκο τη γυναίκα του έξω στα μαγαζιά ,  θα υπήρχε πολύ μεγαλύτερη ρευστότητα στην αγορά παρά μετά από 4 επαναχρηματοδοτήσεις των τραπεζών.
4. τα παλιόπαιδα του Σύριζα μπορεί να μπουρλώτιασαν (βλ δελτια των οχτώ)   4 παράγκες-παραπήγματα των επενδυτώνε , αλλά τώρα θα πρέπει να ρίξουν και  αι αξιοσέβαστοι  επενδυταί και κάνα φράγκο να δουλέψει και καμιά μπετονιέρα , κάνα φραγκόφκιαρο και να φκιάσουν καμιά επένδυση της προκοπής και όχι χαβούζες και παραπήγματα σαν τα κούτσουρα του Δαλαμάγκα που έλεγε και ο αείμνηστος μέγας Τσιτσάνης και είδαμε στην τηλεόραση.