Ο εισαγγελέας ...κρεμάει τον Πιστόριους

Κόλαφος είναι για τον Όσκαρ Πιστόριους η εισήγηση της εισαγγελίας στην υπόθεση της δολοφονίας της συντρόφου του, για την οποία βγαίνουν για πρώτη φορά στο φως επίσημες και επιβεβαιωμένες πληροφορίες γύρω από το τραγικό περιστατικό: Οι μάρτυρες υποστηρίζουν ότι άκουγαν «ασταμάτητα φωνές» πριν τους.........
πυροβολισμούς, ο αθλητής κατείχε παράνομα πυρομαχικά και ο εισαγγελέας έκανε λόγο, βάσει των μέχρι στιγμής στοιχείων, για δολοφονία εκ προμελέτης.
Σε εξέλιξη βρίσκεται την Τετάρτη η ακρόαση για το εάν ο Πιστόριους θα αφεθεί ελεύθερος. Την Τρίτη, πρώτη ημέρα της ακρόασης, ο 26χρονος είχε υποστηρίξει ότι τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου νόμιζε πως η σύντροφός του κοιμόταν στο υπνοδωμάτιο και εκείνος λανθασμένα θεώρησε πως άνοιξε πυρ εναντίον αγνώστου που είχε εισβάλλει στην κατοικία του.

Ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ όμως αντέκρουσε την Τετάρτη τους ισχυρισμούς του, εκθέτοντας στοιχεία που κατά την άποψή του στοιχειοθετούν το προμελετημένο του εγκλήματος. Ανέφερε πως οι πράξεις και οι τηλεφωνικές κλήσεις που είχε κάνει ο Πιστόριους τη μοιραία νύχτα ενισχύουν την κατηγορία για πρόθεση, και είπε ότι οι τέσσερις πυροβολισμοί στην τουαλέτα, από απόσταση περίπου 1,5 μέτρου, ήταν σχεδιασμένοι.