O Άγιος Βασίλης δεν ξέχασε τη συγκυβέρνηση

Ο Άγιος Βασίλης στάθηκε καλός φέτος με την τρικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Με κορδέλα πολύχρωμη και φιόγκο στο κεφάλι τούς έφερε δώρο το... τέλειο θύμα για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ήδη διαγραμμένος από το ΠΑΣΟΚ, με μεγάλο σόι και πολλές εξαδέλφες...
, θα αποτελέσει το επόμενο διάστημα το σημείο αναφοράς για την κάθαρση στην πολιτική ζωή του τόπου, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία, από τη «λίστα Λαγκάρντ» έχουν εξαιρεθεί δύο συγγενικά του πρόσωπα.

Η είδηση αυτή, εκτός από το ότι χαροποίησε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, δίνοντας μια μικρή ανάσα ζωής στο κόμμα του, υπήρξε και ένα καλό στόρι για τις γιορτινές μέρες... Ανάμεσα στη «Σιλά» και τον «Σουλεϊμάν», τα δελτία ειδήσεων μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών με λεπτομέρειες για το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας Παπακωνσταντίνου, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα φορολογικά και τις απολύσεις που έρχονται.

Χωρίς πολιτική στέγη, ταυτισμένος με την κυβέρνηση που έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο, ο Παπακωνσταντίνου έγινε το πρόσωπο πάνω στο οποίο θα εκτονωθούν ποικιλοτρόπως εκατομμύρια Έλληνες που ζητούν δικαίωση, ενώ η κυβέρνηση συνεργασίας με τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής θα μπορέσει να τεκμηριώσει, έστω και ανεπαρκώς, τη δεδηλωμένη πρόθεσή της να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες όπου υπάρχουν.