παλτά ήρθαν αργότερα

 Ελλην Φορολογούμενος
 
….σε πολλούς υπάρχει η εντύπωσις ότι επειδίς οι αρχαίοι ημών πρόγονοι φορούσαν  κοντούς χιτώνας και σανδάλια στο καταχείμωνο , ήταν  δε, τόσο ελαφρά ντυμένοι που λογικά έπρεπε να το δάγκωναν.
Η άνωθεν γνώμιν ενισχύεται από το γεγονός  πως......... δεν έχουμε δει ποτέ, ούτε σε αγγείο ούτε σε άγαλμα ούτε πουθενά, αρχαίο Έλληνα με παλτό , κασκόλ παρτεσού και άλλα τα οποία εσχάτως θεωρούμε δέοντα. 
Τα παλτά ήρθαν αργότερα και μαζωμένα , ήρθε το μητσοτακέϊο , το καραμανλέϊκο , το παπανδρέϊκο και μαζί με τα παλτά πλακώσανε κι ρόμπες …. Ρόμπες πολλές κουμπωμένες και ξεκούμπωτες με κάτι τσέπες ναα μωρ΄ αδερφάκι μου.
Μια και χειμώνας και κρύο έξω κάνει πολύ και ο κοσμάκης αντί να τους πάρει με τις πέτρες κάθεται και τουρτουρίζει καλό θα είναι να μάθουμε  ότι η λέξη τουρτουρίζω έλκει την προέλευσή της  από τη λέξη Τάρταρα, που ήταν ο λεγόμενος Κάτω Κόσμος κατά την αρχαιότητα. Σε αντίθεση με τη σύγχρονη Κόλαση του Δάντη, τα Τάρταρα ήταν ο χώρος που πέθαινες από το κρύοκάτι σαν και τώρα δηλαδίς που σωθηκαν οι τράπεζες και έρχεται η ανάπτυξις , μέσω της κατάψυξης…