...για τον φόρο του άλλου

 Ελλην Φορολογούμενος
Οι υποσχέσεις για μείωση της φορολογίας μέσω της αποτελεσματικής (ντεμέκ) καταπολέμησης της φοροδιαφυγής  είναι τόσο παλιά  , όσο και οι λάσπες αυτής της όμορφης χώρας.

Παρακάτω θα βρείτε απαντήσεις στις πιο συνήθεις ερωτήσεις :

Τι είναι φοροδιαφυγή ;

Είναι η  εξαίρεση που κάνει το κράτος σε κάποιους φίλους και ..................

αρωγούς αυτού του ετοιμοθάνατου πολιτικού συστήματος  να καταβάλουν τους φόρους που τους αναλογούν και με αυτόν τον τρόπο όλοι αυτοί γίνονται πλουσιότεροι και όλοι εμείς φτωχότεροι.
Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση των εσόδων του κράτους με συνέπεια αυτό,  αφού δεν μπορούσε να σταματήσει αυτούς που το απομυζούν κατά παράδοση , να χρεοκοπήσει . Και χρειάστηκαν τρία χρόνια και τρεις κυβερνήσεις για να πειστούμε τελικά ότι μας συμφέρει να πληρώσουμε ΟΛΟΙ μας για να σώσουμε το κράτος μας αλλά και να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους αυτούς που απομυζούν την πατρίδα να μη σταματήσουν να κάνουν αυτό που κάνουν.  



«Αν έχω οικονομικό πρόβλημα , πως θα σώσω την πατρίδα μου»;

Γενικά, αν παρακολουθείτε κάποια δελτία ειδήσεων (στο μέγκα ας πούμε)  ή διαβάζεται εφημερίδες και στο τέλος ψηφίζεται «συνετά» , και αποφεύγεται διαδηλώσεις, πορείες συλλαλητήρια και αντιδράσεις γενικότερα .



«Αν πληρώσω και ξαναπληρώσω και ξεπουλήσω το σπίτι μου, και στείλω τα παιδιά μου μετανάστες , θα σωθεί η χώρα »;

Δεν είναι αυτό σίγουρο , αλλά θα δώσεις το καλό παράδειγμα και μια προοπτική σε όλους τους διεθνείς επενδυτές ότι η χώρα αυτή κατοικείται από πολύ μ@λ@κες και όλοι τους ( οι επενδυτές) θα τρέξουν να επενδύσουν σε μια τέτοια χώρα (μ@λ@κοχώρα) και θα έρθει η ανάπτυξη…  για αυτούς φυσικά . Τώρα αν αυτοί κρίνουν ότι αναπτύχθηκαν τόσο πολύ , ώστε να σου πουν ότι δεν είναι ανάγκη να πληρώνεις εσύ τα συσσίτια που θα σιτίζεσαι , αλλά θα βάζουν και αυτοί κανα φράγκο έχει καλώς αν όχι πρέπει να προσπαθήσεις παραπάνω.


«θέλω να σωθεί η χώρα αλλά κρυώνω »;

Η κυβέρνηση αν και έχει αυξήσει σημαντικά τον φόρο στα καύσιμα ΔΕΝ έχει αυξήσει τον φόρο στα αλκοολούχα ποτά . Δίνοντας ένα διέξοδο στους Έλληνες. πχ  με τα λεφτά που θα έπαιρναν ένα λίτρο  πετρέλαιο να πάρουν δύο μπουκάλες μπύρες , ή αντί για 5 λίτρα πετρέλαιο (που τους ζέσταιναν για 3 ώρες) να πάρουν μια μπουκάλα ουίσκι … και να πιούν και να ξεχνάν τα δεινά του μνημονίου αλλά και ποιοι τους έφτασαν μέχρις εδώ.