Τριγμοί στον γαλλό-γερμανικό άξονα λόγω… Ελλάδας

Πλήρης δικαίωση, όταν γράφουμε ότι η Γαλλία έχει ταχθεί με τις Η.Π.Α. σε πολλά θέματα (μέσα σ’ αυτά και το θέμα της Ελλάδας), κάτι που προκαλεί προβλήματα συνοχής στον γάλλο-γερμανικό άξονα, όσο κι αν προσπαθούν οι δύο πλευρές να ρίξουν τους τόνους. Στην πολιτική έχουμε να κάνουμε μόνο με συμφέροντα, τα οποία όταν και συγκρούονται δεν υπολογίζουν άξονες και συμμαχίες...

Διαβάστε την παρακάτω είδηση από το voria.gr
Μεγάλες διαφορές υπάρχουν αυτή τη στιγμή μεταξύ Βερολίνου και Παρισιού αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του ελληνικού προβλήματος χρέους και της εκταμίευσης της επόμενης δόσης.
Όπως πληροφορείται αρμοδίως το ελληνικό πολιτικό σύστημα, ο πάλαι ποτέ ισχυρός γαλλο-γερμανικός άξονας έχει διαλυθεί με αφορμή το ελληνικό ζήτημα.
Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι η τελευταία επίσκεψη του Γάλλου πρωθυπουργού στο Βερολίνο, που ως βασικό στόχο είχε την εξεύρεση μιας κοινής γραμμής αναφορικά με το θέμα, απέτυχε παταγωδώς.
Και είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει όπως παραδέχονται αρμοδίως και διπλωματικές πηγές στην Αθήνα. Μάλιστα, όπως μεταδίδεται από το Παρίσι, η κυβέρνηση Ολάντ δημοσίως υποστηρίζει ότι δεν έχει τις ίδιες προοπτικές με αυτή της κυρίας Μέρκελ, όσον αφορά την κρίση χρέους.
Και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο Γάλλος πρόεδρος προ ημερών αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον Ιταλό ομόλογο του, δεσμεύτηκε δημοσίως ότι πρέπει και θα βρεθεί λύση για την Ελλάδα.
Εννοείται πως όλες οι παραπάνω εξελίξεις βρίσκουν θετικό αντίκτυπο στην ελληνική κυβέρνηση, που… περιμένει.