Μετράμε αντίστροφα

Μετράμε αντίστροφαΟι προθεσμίες για να κλείσει το πακέτο, να περάσει από τη Βουλή, να γίνει το έκτακτο Eurogroup και να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης. Αναμένεται νέο μήνυμα Σαμαρά από τη Θεσσαλονίκη
Αγώνα δρόμου προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πακέτο μέτρων μέχρι τη Δευτέρα, προκειμένου να παρουσιαστεί στη νέα συνεδρίαση του Euro Working Group και να κατατεθεί στη Βουλή την Τρίτη, πραγματοποιεί η κυβέρνηση...
Όπως αναφέρουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, εφόσον τηρηθούν τα παραπάνω χρονοδιαγράμματα, τότε θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη έκακτο Eurogroup, το οποίο θα δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Αφήνουν ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί το Eurogroup, εάν δεν κλειδώσουν τα πάντα μέχρι τη Δευτέρα.

Όπως επισημαίνουν, η συμφωνία δεν εξαρτάται μόνο από την αποδοχή των εναλλακτικών λύσεων που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως από το κατά πόσο θα βρεθεί λύση στα εργασιακά, καθώς, προς το παρόν,  η ΔΗΜΑΡ δηλώνει πως θα τα καταψηφίσει.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να φέρει όλο το πακέτο των μέτρων σε ένα άρθρο, ακόμα κι αν η απόσταση που χωρίζει την τρόικα με τη ΔΗΜΑΡ δεν γεφυρωθεί στις μέρες που απομένουν. Μάλιστα, ο Α.Σαμαράς, σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, κατά την ομιλία του στο ΥΜΑΘ, για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, αναμένεται να στείλει νέο μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, που θα είναι δραματικό, οσο και αποφασιστικό σε σχέση με τις δικές του προθέσεις, επαναλαμβάνοντας, σε γενικές γραμμές ότι «θα σώσουμε τη χώρα όσοι το τολμήσουμε».

Πηγή: voria.gr