Σχολιανά 166 Ποιες ταξικές διαφορές; Στη περίοδο της Κρίσης δεν υπάρχει παρά μια...

Γράφει ο Βασίλης Δ. Χασιώτης

Όσοι αισθάνονται ότι η Κρίση αποτελεί γι’ αυτούς ΜΙΑ ΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ μιας άνευ προηγουμένου λεηλασίας και διασπάθισης δημοσίου χρήματος σε τούτο το τόπο, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
Όσοι αισθάνονται ότι η Κρίση αποτελεί γι’ αυτούς ΜΙΑ ΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ μιας άνευ προηγουμένου λεηλασίας και διασπάθισης δημοσίου χρήματος σε τούτο το............
τόπο, ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.
Όσοι αισθάνονται ότι τυγχάνουν παραλήπτες ενός λογαριασμού που δεν τους αφορά, που αισθάνονται ότι ΔΕΝ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΑΛΛΟΥΣ», και εν πάση περιπτώσει, δεν έβαλαν ποτέ οι ίδιοι το δάχτυλο στο μέλι νύκτωρ.
Όσοι αισθάνονται ότι τα Μνημόνια που ΔΗΘΕΝ μας σώζουν από τη Κρίση δεν αποτελούν «ευκαιρία» ή «ευλογία» για το τόπο.
Όσοι αισθάνονται ότι η πατρίδα μας ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ Η ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΤΗΣ στο ξένο παράγοντα, ο οποίος υπό τη λεοντή του δανειστή, ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.
Όσοι αισθάνονται ότι Θ’ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΠΕΡΙΦΑΝΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ η στροφή ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΝΑΥΣΑ κοινωνικών ή επαγγελματικών ομάδων, της μίας εναντίον της άλλης, θεωρώντας ότι οι σφαίρες που δέχτηκε η μια δεν είναι τόσο πολλές όσες της άλλης, ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, Η ΣΦΑΓΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ.
Γι΄ αυτούς και για άλλους σαν αυτούς λόγους, ΤΟΥΤΗ Η ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, και έως ότου, η ξένη ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΔΥΝΜΑΗ ξεκουμπιστεί απ’ τη πατρίδα μας, παίρνοντας μαζί της και τις πολιτικές ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ που μας επέβαλε, οφείλει να θεωρεί ΩΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΑΞΙΚΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, παρόμοια και μόνο παρόμοια σαν τα παραπάνω κριτήρια ΤΑΞΙΚΗΣ ΔΙΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
Άλλωστε, ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, είναι ότι καθορίζει ως κυρίαρχο κριτήριο ταξικής διαίρεσης, ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, ως γεγονότος ή ακόμα και ως βεβαίας προοπτικής, όσο Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ είναι ζωντανός.
Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, δίνει περιεχόμενο και προτεραιότητα στο αίτημα, πριν επιβιώσει ως μέλος μιας επαγγελματικής τάξης κάποιος, να κατορθώσει ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, διότι πλέον, απειλείται η ίδια η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ.
Η Κρίση, τείνει να υποβιβάσει τον ΑΝΘΡΩΠΟ στο επίπεδο του res, ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ.
Μέχρις ότου η τύχη της πατρίδας μας, ξαναγίνει υπόθεση του λαού της, η ΕΝΟΤΗΤΑ της παραπάνω τάξης των ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ,  αποτελεί την προϋπόθεση ώστε στο τέλος να νικηθεί και η ίδια η Κρίση.
Και καμία «εκλεγμένη» πολιτική κυβέρνηση δεν θα νομιμοποιείται να αυτοανακηρύσσεται ως έχουσα τη δεδηλωμένη, ΟΣΟ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΜΕ ΥΦΑΡΠΑΓΜΕΝΗ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΨΗΦΟ, όσο θα κυβερνά με μια πολιτική ΡΙΖΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ώστε να λάβει τη λαϊκή εντολή να κυβερνήσει. Μόνο τότε, όταν δηλαδή θα υπάρχει ταύτιση ή έστω ισότητα μετεκλογικών έργων με προεκλογικές δεσμεύσεις, θα είναι μια κυβέρνηση χωρίς τα εισαγωγικά στη λέξη «εκλεγμένη».
Μην κοιτάτε πόσα λιγότερα ή περισσότερα τη κάθε φορά Η ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ κλέβει στο επίπεδο των εισοδημάτων και περιουσιών από διάφορες ομάδες του πληθυσμού.
Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΣΑΛΑΜΙΟΥ, ακριβώς σ’ αυτό στοχεύει : σήμερα, πειράζω περισσότερο τον άλλον και λιγότερο εσένα, δημιουργώντας σου την ψευδαίσθηση ότι «γλύτωσες κάποια πράγματα», αλλά, το αποδεικνύει η μνημονιακή πολιτική 2,5 τώρα χρόνια, αυτό, προσωρινά κατευνάζει τμήματα του λαού, ώστε να μην τους έχει ταυτόχρονα την ίδια στιγμή όλους απέναντί της, ενώ παράλληλα όσοι έχασαν περισσότερα από κάποιους άλλους, μεταθέτουν το «ενδιαφέρον» τους από τη Ξένη Κατοχική Δύναμη στη διπλανή τους (μικρομεσαία κι αυτή) «ευνοημένη» τάξη, έως ότου διαπιστώσει την επόμενη φορά, πως ήρθε η ώρα να της αφαιρέσουν ότι πρόσκαιρα της είχαν αφήσει άθικτο στα πλαίσια της στρατηγικής του σαλαμιού.
Όλες οι επαγγελματικές τάξεις, από το ανώτερο επίπεδο της μεσαίας τάξης ως το τελευταίο επίπεδο της κατώτερης τάξης, της τάξης που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, κι ανεξάρτητα αν μιλάμε για μισθωτούς, επιχειρηματίες ή επαγγελματίες, οφείλουν να έρθουν, να έρθουμε σ’ ένα ιστορικό συμβιβασμό, και να αντιληφθούμε ότι Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠ’ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ.