και αυτό τσιμέντο να γίνει ; ρε δικαστάκια ;

 Ελλην Φορολογούμενος
 
Αν και η έκφρασις προέρχεται από το σινάφι των πολιτικών μηχανικών, οικοδόμων, μπετατζήδων, σοβατζήδων , πλακατζίδων  και λοιπών συμπαθούντων εργαζομένων περί τα οικοδομικά . Οίτινες αντιμετώπισαν συνειδητά και φιλότιμα τις επιτακτικές εθνικές  οικιστικές ανάγκες, μπαζώνοντας , σοβατζώνοντας , πλακατζώνοντας και ταρατσώνοντας , τα πάντα όλα , σε βαθμό κακουργήματος.
Εσχάτως η έκφρασις έχει γίνει πολύ σινιέ σε κύκλους κυνικών πολιτικών, οίτινες ανήγαγαν τον όρο σε οικονομική πολιτική δεκαετιών, έγιναν υπεύθυνοι για το οικονομικό ολοκαύτωμα που καταστρέφει , δυσχεραίνει κι υποβαθμίζει την........... καθημερινότητα όλων των Ελλήνων και μεταναστών που ζουν σ΄αυτή τη χώρα.
Η φράσις «τσιμέντο να γίνει» ,  υπογραμμίζει το ποιόν της πολιτικής συνείδησης του αξιωματούχου , το κοντόθωρο του βλέμματός του προς το μέλλον, το εγωκεντρικό της ύπαρξής του σε σημείο αυτισμού, την αποκοπή του από την εθνική προσπάθεια.
Κατά μία έννοια , σημαίνει: «στ’ τέτοια  μου», «δε γ@μείς; ψηλά καπέλα », «δεν πα’ να καεί / χαθεί», «σιγά μη κάτσω να σκάσω», ζαμανφού, χέστηκ@, «δεν πειράζει», «δε βαριέσαι» και όλα τα σχετικά οχαδερφικά και στ@ρχιδικά που δηλώνουν πλήρη αδιαφορία.
Συνώνυμες φράσεις είναι επίσης και οι εξής:
«ντέφι να γίνει», «τέλος των πάντων», «περασμένα ξεχασμένα» τα οποία  φαινομενικά , και καλά,  εισάγουν μια απόχρωση μεγαλοψυχίας κι ανωτερότητας του υπουργάκου , αντάξιο του πολιτικού του «μεγαλείου» ,σε νομικό όμως επίπεδο δίνουν χώρο στην ατιμωρησία, καταργώντας κάθε επίφαση της ντεμέκ δημοκρατίας μας , οπότε επιπλέουν μόνο μιζοκινούμενοι φελλοί με κληρονομικό χάρισμα σαν τον Παπακωνσταντίνου τον ξεχασιάρη , τον Γαπάκο τον ΔουΝουΤιάρη , τον Άκη τον κ@υλιάρη, τον Βοριδάκο τον τσεκουριάρη , τον Βουλγαράκο τον ξεμαλλιάρη … άααλααα!!!