ΠΡΩΤΗ... ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΑΠ

undefined


Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Όπως όλα δείχνουν όλα είναι έτοιμα... για τις αποκρατικοποιήσεις και πάμε από εδώ και πέρα σε μία πορεία εν τάχει υλοποίησής τους...
Οργανισμοί...όπως :
- Ελληνικό
- Αφάντου στη Ρόδο
- Κασσιόπη στην Κέρκυρα
- IBC
- Golden Hall
- Κρατικά Λαχεία........
- ΔΕΠΑ
- ΔΕΣΦΑ
- ΟΠΑΠ
- 48 Ακίνητα του δημοσίου πρόκειται άμεσα να ιδιωτικοποιηθούν.
Το σημαντικότερο ενδιαφέρων... έχει εκφραστεί για τον ΟΠΑΠ και το Ελληνικό αφού οι υποψήφιοι μνηστήρες είναι πολλοί και είδη όπως μαθαίνουμε έχουν εκφράσει έντονα και άμεσα το ενδιαφέρων τους και έτσι αποτελεί ο οργανισμός την πρώτη επιλογή της κυβέρνησης στις αποκρατικοποιήσεις!
Ειδικότερα... για τον ΟΠΑΠ η προσφορά είναι μεγάλη από τους υποψήφιους αγοραστές και το τίμημα αναμένεται να εκτοξευτεί στα ύψη προς μεγάλο συμφέρων του Ελληνικού δημοσίου και έχει ενδιαφέρων αφού οι επενδυτές θέλουν να τοποθετηθούν "άμεσα" και προτού ξεκινήσουν τα τυχερά παιχνίδια (ΛΌΤΟ,ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ κα) !
Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες μέσα... στο Σεπτέμβριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησής του γιατί τότε αρχίζει επίσημα και η "αθλητική σεζόν" και θα διανύει το "φόρτε" της.
Οι οργανισμοί.... που θα πουληθούν όπως και κάθε πώληση δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου διέπονται από το "Ευρωπαϊκό Δίκαιο" και συγκεκριμένα την "Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης" η οποία "Ελέγχει" και σκοπό έχει την "Διαφάνεια' των διαγωνισμών ειδικότερα για τους οργανισμούς ή επιχειρήσεις (μεταξύ αυτών και οι τράπεζες)  όπου χρειάζεται έρευνα και διαπίστωση πιθανών" Επιδοτήσεων ή Επιχορηγήσεων" από προγράμματα της ΕΕ ως προς την εκτέλεσή τους.
Συμπερασματικά... ο ΟΠΑΠ αποτελεί το "φιλέτο" που η κυβέρνηση πρόκειται έξυπνα και προσοδοφόρα να εκμεταλλευτεί ενώ από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων μάλλον θα εξαιρεθεί η ΔΕΗ λόγο του κοινωφελούς έργου που εξυπηρετεί.
Στόχος... είναι να δοθεί ένα επιπλέον θετικό δείγμα γραφής προς τους εταίρους, που σε συνδυασμό με την απόφαση για την προώθηση των περικοπών των 11,5 δισ. ευρώ θα δημιουργήσει ένα καλό κλίμα για τη χώρα.
Η κυβέρνηση συνεργασίας επιδιώκει.... να στείλει το μήνυμα σε εταίρους και δανειστές πως η Ελλάδα υλοποιεί τις δεσμεύσεις της και είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε όλες τις μεταρρυθμίσεις, δομικές αλλαγές και αποκρατικοποιήσεις που προβλέπονται στο πρόγραμμα.
Τις αποφάσεις αυτές.... όπως και το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ επιθυμεί να έχει στις "βαλίτσες" του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εν όψει των επαφών που θα έχει στα τέλη του μήνα με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ (24 και 25 Αυγούστου), καθώς και στο τραπέζι των διαβουλεύσεων που θα έχει στην Αθήνα στις 22 του μηνός με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ