Κύβος ερρίφθη για τα ειδικά μισθολόγια! Περικόπτονται χωρίς εξαιρέσεις


Παρά τις δεσμεύσεις ότι δεν θα μπει «μαχαίρι» στα ειδικά μισθολόγια, η ανάγκη εξεύρεσης των 13.5 πλέον δις. ευρώ έστρεψε το οικονομικό επιτελείο στο «ψαλίδισμα» αποδοχών στρατιωτικών, αστυνομικών, δικαστικών, ιατρών του ΕΣΥ, πανεπιστημιακών, καθηγητών ΤΕΙ, ερευνητών, κληρικών, ερευνητών, διπλωματών κ.α
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη το Υπουργείο Οικονομικών έχει ζητήσει να υπάρξει μια μέση μείωση της τάξης του 12,4% σε όλα τα ειδικά μισθολόγια, μειώνοντας και άλλο τις......
αποδοχές περίπου 200.000 δημοσίων υπαλλήλων.
Το γεγονός αυτό έχει ανάψει «φωτιές» σε κυβέρνηση και ΝΔ, ιδίως σε ότι αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Οι διαρροές  για γενικό μαχαίρι στα ειδικά μισθολόγια σήμαναν συναγερμό στα υπουργεία Άμυνας και Δημόσιας Τάξης που έγιναν αποδέκτες οργισμένων διαμαρτυριών, ενώ έντονες αντιδράσεις καταγράφονται και στα κεντρικά της ΝΔ από βουλευτές και στελέχη που προειδοποιούν ότι με την κίνηση αυτή η ΝΔ θα ανοίξει πόλεμο με το σύνολο των ένστολων.
Σύμφωνα με τα «Νεα», ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, όπως και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας έχουν ενημερώσει ήδη για το εκρηκτικό κλίμα τον πρωθυπουργό, μεταφέροντας παράλληλα και τις δικές τους σοβαρές ενστάσεις για το ενδεχόμενο να μην εξαιρεθούν από τη λίστα των περικοπών το λεγόμενο μάχιμο προσωπικό των δύο υπουργείων.
Οι πιέσεις πάντως που ασκούνται από τα αρμόδια υπουργεία είναι έντονες, προκειμένου να εξαιρεθούν από τις εφετινές περικοπές τα ειδικά μισθολόγια των «μάχιμων» ένστολων. Αλλά, είναι δεδομένες οι μειώσεις συνολικά στα ειδικά μισθολόγια (αφορούν περίπου 250.000 λειτουργούς του Δημοσίου) για το 2012 και το 2013.
Την ίδια στιγμή ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο της πλήρους κατάργησης των «υπολειμμάτων» των επιδομάτων εορτών και αδείας, όχι μόνο για τους εν ενεργεία υπαλλήλους, αλλά και για τους συνταξιούχους του Δημοσίου Υπενθυμίζουμε ότι οι εν ενεργεία υπάλληλοι λαμβάνουν 1.000 ευρώ μικτά τον χρόνο (500 ευρώ τα Χριστούγεννα και από 250 ευρώ το Πάσχα και το καλοκαίρι) και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου λαμβάνουν 800 ευρώ μικτά (400 ευρώ τα Χριστούγεννα, 200 ευρώ το Πάσχα και 200 ευρώ το καλοκαίρι).