Ύστατη μάχη για τη σωτηρία της ναυπηγικής βιομηχανίας

Το ζήτημα της σωτηρίας της ναυπηγικής βιομηχανίας τέθηκε σήμερα στο τραπέζι των διαβουλεύσεων των πολιτικών αρχηγών της τρικομματικής κυβέρνησης.
Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά:...

"Συζητήσαμε για το απίστευτα δύσκολο θέμα των ναυπηγείων. Είναι ένα πολύ οξύμωρο θέμα γιατί η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο στόλο και κινδυνεύουμε να κλείσουν όλα τα Ναυπηγεία της χώρας. Γι' αυτό και κάναμε αυτή τη σύσκεψη με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και τεσσάρων υπουργών και των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση".
Εν συνεχεία έκανε λόγο για ορισμό ενός συντονιστή που θα αναλάβει την επίβλεψη και το συντονισμό της δράσης για την επίλυση του θέματος.
"Θα οριστεί συντονιστής υψηλού επιπέδου το όνομα του θα ανακοινωθεί σύντομα. Αρμοδιότητα πέραν του συντονισμού θα είναι να χειριστεί τα θέματα των Ναυπηγείων σε σχέση με την κομισιόν, την εργοδοσία, τους εργαζομένους και τον εφοπλισμό.
Πρέπει να ξεμπερδέψουμε το κουβάρι με τα ναυπηγεία και να προστατέψουμε τους εργαζομένους και να δημιουργηθούν νέες δουλειές. Είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά για να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες.
Πριν πάμε στον κ. Αλμούνια πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τη δική μας στάση. Δε μιλάμε για θαύματα αλλά για ένα πρόβλημα που πρέπει να ξεπεραστεί με σκληρά έργα στα πλαίσια της συνολικής προσπάθειας", κατέληξε.
Σχετικά άλλωστε είχε τοποθετηθεί νωρίτερα και ο Ευ. Βενιζέλος σημειώνοντας ότι "θα συνεχιστεί η πολιτική που ακολουθούσαμε με στόχο να διασώσουμε τη ναυπηγική βιομηχανία".
Μουσουρούλης: Να επιστρέψει η ναυπηγική δραστηριότητα στη χώρα
Την ανάγκη τόνωσης της ναυπηγικής δραστηριότητας υπογράμμισε από την μεριά του και ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης.