"Όχι" στην εφεδρεία από Βενιζέλο και Κουβέλη

Το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβελη.
Η συζήτηση άρχισε στις 18:00 και ολοκληρώθηκε στις 19:30...

Όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη, οι δύο αρχηγοί είναι κάθετα αντίθετοι στο να ξανανοίξει το ζήτημα της εφεδρείας στο δημόσιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών το μεσημέρι της Τρίτης, ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στο δημόσιο, χωρίς να αποκλείσει να εξεταστεί ξανά το συγκεκριμένο μέτρο.
Κεδίκογλου: "Συζητάμε για όλα, αναζητούμε τις καλύτερες λύσεις"
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στους δημοσιογράφους πως έγινε μία εκτεταμμένη ενημέρωση από τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.



 
 



"Στόχος είναι η αναγέννηση του πλουτοπαραγωγικού αυτού τομέα της οικονομίας μας", είπε, προαναγγέλλοντας την ενημέρωση για το θέμα, από τους αρμόδιους υπουργούς.
Ο κ. Κεδίκογλου είπε ακόμη, πως στις 4 το μεσημέρι της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να έχει πλήρη ενημέρωση για τη συγκέντρωση των 11,5 δισ. ευρώ, ενώ ερωτηθείς για το θέμα της εφεδρείας, είπε χαρακτηριστικά "συζητάμε για όλα, αναζητούμε τις καλύτερες λύσεις".
Βενιζέλος: "Το ζήτημα είναι η πραγματική οικονομία"
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δήλωσε ότι το βασικό αντικείμενο ήταν η ελληνική ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία
"Έχουμε καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουμε ζωντανά τα ναυπηγεία. θα συνεχιστεί η πολιτική που ακολουθούσαμε με στόχο να διασώσουμε τη ναυπηγική βιομηχανία, να προστατέψουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και να εξασφαλίσουμε θέσεις εργασίας" είπε ο κ. Βενιζέλος σημειώνοντας ότι το ζήτημα είναι η πραγματική οικονομία.



 
 



Ερωτηθείς για την εφεδρεία ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε αρνητικός.
"Το θέμα της εφεδρείας το έχουμε συζητήσει. Η εφεδρεία ήταν αρνητική κατάσταση που δεν ήταν επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης. Η δέσμευσή μου σε σχέση με το ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο ισχύει στο ακέραιο" είπε χαρακτηριστικά
Καταλήγοντας, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η προοπτική της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι οι συσχετισμοί στην Ευρώπη, μπορούν να αλλάξουν.
Κουβέλης: "Η εφεδρεία ήταν ένα φιάσκο"
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι οι αρχηγοί συζήτησαν την αντιμετώπιση του προβλήματος λειτουργίας των ναυπηγείων.



 
 


"Εκεί εργάζονται 2.500 άνθρωποι και το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί" είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για το θέμα της εφεδρείας, ο κ. Κουβλέλης δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος.
"Όχι μονο δεν δημιουργεί κανένα όφελος, αντίθετα διώχνει στην ανεργία και άλλους συμπολίτες μας. Απεδείχθη ένα φιάσκο. Δεν μπορώ να συμφωνήσω με ένα φιάσκο" κατέληξε ο κ. Κουβέλης